Арсохилс /при хемороиди-Аюрведа Индия– 60 таблетки

 

ОПИСАНИЕ:

  • Опаковка: 60 таблетки по 500мг.
  • Състав в една таблетка: Слонски ямс (Amorphophallus campanulatus) екстракт – 200мг; Месуа (Mesua ferrea) екстракт – 50мг.; Боракс (Borax) на прах – 25мг.; Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт – 50мг.; Виданга (Embelia ribes) екстракт – 50мг.; Читрак  (Plumbago zeylanicaекстракт – 50мг.; Сена (Cassia angustifolia ) екстракт – 50мг.; Пурпурна тефрозия (Tephrosis purpureaекстракт – 25мг.
  • Поддържа нормалната функция на храносмилателната система.
  • Помага за облекчаване симптомите, свързани с подуване и газове.
  • Улеснява естественото движение на червата
  • Лекува хемороиди

Слонският ямс (Amorphophallus campanulatus)  притежава силно лечебни качества и се консумира като храна в Индия. Използва се грудката на растението, която е важна част от състава на много аюрведични лекарства. Активните фитосъставки на билката са – кварцетин, рутин, ситостерол, галиеви киселини и др.

Слонският ямс подобрява храносмилането, възбужда апетита, стимулира естественото движение на червата и има газогонно действие. Използва се превенция и лечение на редица стомашни неразположения и свързани с тях заболявания като: повръщане, хемороиди, метеоризъм (подуване на стомаха), киселини, колики, запек, анорексия и др. В етно-медицинските практики най-често билката се прилага при хемороиди и запек.

Месуа (Mesua ferrea) екстракт: Проведени лабораторни изследвания показват, че спиртен извлек от изсушени цветове на Месуа демонстрират лечебни свойства по отношение заздравяването на рани и други смущения, свързани с кървене, като хемороиди, маточни кръвоизливи и други. В Индия се прави напитка от растението, която се дава на родилката след раждането за спиране на кървенето. Не се препоръчва да се приема по време на бременност или от жени, които искат да имат деца!

На вкус цветовете са стипчиви и стимулират храносмилателната активност. В Индия от тичинките се прави лекарство, което се използва при различни форми на диария, тъй като билката потиска развитието на бактериите – причинители и има спазмолитично действие.

Стягащото действие на Месуа е причина за още едно нейно приложение: паста от цветовете се използва за потискане на прекомерното изпотяване и се включва като съставка на дезодоранти и други козметични продукти.

Боракс (Borax) на прах: Боракса е минерал и представлява важно съединение на елемента Бор. Обикновено е във вид на бял прах, съставен от меки безцветни кристали, лесно разтворими във вода. Външно се използва за промиване на рани, за гаргари на устната кухина и гърлото. Вътрешно намира приложение в комбинация с други билки за лечение на хемороиди.

Трифала: класическа аюрведична формула за стомашно-чревния тракт. Трифала подобрява храносмилането, очиства дебелото черво, възстановява редовното изхождане (хроничен запек).

Виданга (Embelia ribes): подходяща е за хора, страдащи от хемороиди и други ано-ректални смущения. Демонстрира забележителен ефект при опаразитяване с глисти, притежава добри антибактериални свойства. Подобрява състоянието на нервната система и функцията на мозъка. Нормализира храносмилателната активност.

Читрак  (Plumbago zeylanica): При проведени клинични изследвания е установено, че билката потиска активността на бактерии като Ешерихия коли, стафилококи и Салмонела. Намира приложение в редица медикаменти, предназначени за стомашни болки, повишена киселинност, хемороиди, кожни болести, анемия и др.

Сена (Cassia angustifolia): Листата и плодът на растението се използват при запек. Както другите съдържащи антрахинонови гликозиди растения и сената дава късен ефект (10—12 часа след приемането на билката). Действието е меко, безболезнено и не се последва от запек. Това позволява да се прилага при запек у тежко болни, чернодробно болни и при хемороиди. При продължителна употреба слабителният ефект отслабва. Прилага се и като диуретично средство.

Пурпурна тефрозия (Tephrosis purpurea): Използва се при заболявания на черния дроб, далака, сърцето и кръвта, при отравяния. Коренът на Tephrosia purpurea има диуретични свойства, повлиява жажда, обогатява кръвта, лекува диария, полезен е при бронхит, астма, чернодробни заболявания, заболявания на далака, възпаления, циреи и пъпки. В традиционната индийска медицина билката е известна с нейната ефективност при жлъчни фебрилни пристъпи, обструкции на черния дроб и далака.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Поддържа нормалната функция на храносмилателната система. Помага за облекчаване симптомите, свързани с подуване и газове. Улеснява естественото движение на червата.

Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Цена: 16,90 лв.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com