АРТИШОК (Medi Grün)

 

 

ОПИСАНИЕ:

Артишокът е многогодишно тревисто растение, което се отглежда най-вече в Средиземноморските региони на Европа. Цветовете му приличат на тези на магарешкия бодил. Наподобява голяма зелена шишарка, но под нея се крие мека и ядлива сърцевина. Зелените твърди листа, които го обвиват се изхвърлят, заедно със стъблото и цветните къдрави листенца в сърцевината.

Сърцевините на недоузрелите цветни съзвездия на растението са богати на калий, белтъчини и витамини, бедни на калории и имат нежен орехов вкус, който е нещо средно между корена на целината и аспержите. Консумира се в суров, сварен или консервиран вид.

Растението може да се приема под формата на чай. С лечебна цел се използват цветните кошнички и листата на артишока. Той съдържа цинарин, аскорбинова киселина, кафеена киселина, флавоноиди, ниацин, рибофлавин, танини, фосфор, калций, цинк. Артишокът има жлъчегонно, диуретично, детоксикиращо, тонизиращо действие.

С лечебна цел растението се използва при различни болести и болестни състояния като:

•заболявания на жлъчката;
•увеличава секрецията на жлъчка;
•при чернодробни заболявания;
•намалява нивото на холестерола в кръвта;
•атеросклероза;
•алергии и екземи;
•полезен е за страдащи от подагра и артрит;
•спомага за увеличаване на бъбречната филтрация;
•регулира функцията на щитовидната жлеза.
Артишокът не трябва да се приема от хора, страдащи от камъни в жлъчката. Не се препоръчва при бременни и кърмачки.

Хранителна добавка – антиоксидант, БЕЗ ГЛУТЕН

Артишока е мощен антиоксидант, чрез деривати на кафеената киселина/ цинарин и флавоноиди. Предпазва хранителните липопротеини от окисляване. Защитава черния дроб, стомаха и храносмилането. Също така спомага за подобряване изпразването на жлъчния мехур. Регулира холестерола чрез фенол лутеолин.

Препоръчителен дневен прием:  2 капсули на ден.

Отбележете! Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот.

Начин на съхранение: На хладно, сухо и защитено от светлина място, на недостъпно място за малки деца.

Състав: Екстракт от артишок на прах, царевично нишесте, магнезиев стеарат, силициев диоксид. Състав на капсулата: твърд желатин.

Производител: Меди Грюн / Medi Grün, Германия

 

БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ !

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com