Гроздовиден ресник (корен) 540 mg

 

 

ОПИСАНИЕ :

Естествен продукт за облекчаване симптомите при менопауза.

Екстракт от корен на гроздовиден ресник (черен кохош) срещу менопауза. Билката, която Nature’s Way използва е прецизно тествана, а крайният продукт – произведен съобразно високи стандарти за качество!

Естествено решение при менопауза! Екстрактът от черен кохош (гроздовиден ресник) е едно от най-ефикасните натурални средства за облекчаване на мъчителните симптоми при менопауза. Той е добра и безопасна алтернатива на хормонозаместителната терапия, чиято основна цел е да коригира резкия спад в нивата на естрогена през този период от живота на жената. Благодарение на фитоестрогените в състава си, билката черен кохош също има подобни свойства.

Действие на Гроздовиден ресник 540 mg:

  • контролира броя и интензивността на горещите вълни;
  • намалява изпотяването, включително през нощта;
  • противодейства костната загуба, причинена от остеопороза. Резултати от много изследвания показват, че приемът на екстракт от черен кохош за период от около 2 месеца, води до съществено понижение на уринарните нива на пиридинолин (PYR) и деоксипиридинолин (DPY)
  • маркери за костна загуба, и увеличава костната минерална плътност. Подпомага устойчивостта към фрактури. Тритерпеноидите на черния кохош, представени от веществото актеин, имат активна роля в превенцията на остеопороза – това означава, че превантивният прием на екстракт от черен кохош през предменопаузата и менопаузата може значително да намали риска от развитие на остеопороза. Тритерпеновият гликозид актеин, изолиран от корените на черния кохош, е изследван за антиостеопоротична активност ин витро върху остеобластни MC3T3-E1 клетки. Актеинът предизвиква значително покачване в нивата на алкалната фосфатаза, синтеза на колаген, продукцията на остеокалцин (неколагенов протеинов хормон, секретиран от остеобластите и формиращ костно вещество), минерализацията и съдържанието на глутатион в клетките (показател за подобряване антиоксидантния им статус).
  • облекчава нарушенията на съня, също характерни за периода на менопауза. Сънят е от жизненоважно значение за балансирането на хормоните по естествен път, а липсата му нарушава нарушава хормоналния синтез и без наличие на менопауза.
  • спомага за намаляване състоянията на нервност, безпокойство и депресия;
  • от полза за нормалния полов живот – допринася за преодоляване на вагиналната сухота.
  • При предменструален синдром (ПМС). С добре изразен ефект и при ПМС и неговите най-чести симптоми – коремни болки и спазми, силно главоболие, обилно менструално кървене, подуване на корема, задържане на вода, промени в настроението  и др. Тук фитоестрогените в състава на гроздовидния ресник работят като насърчават преодоляването на дисбаланса между естроген и прогестерон, който настъпва в дните преди цикъла. Именно този дисбаланс е причина за много от симптомите на ПМС.
  • Допълнителни ползи. Много проучвания сочат, че екстрактите от гроздовиден ресник са растителни лекарства, които балансират хормоните по естествен път и осигуряват значителни ползи при синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ).

Освен гликозиди (захарни съединения), изоферолови киселини (противовъзпалителни вещества), серотонинови съединения, тритерпени, изофлавони, танини, есенциални мастни киселини и др.,  в подземните части на растението се съдържат растителни естрогени, които имитират действието на естрогена в организма.

Ето защо екстрактите от черен кохош са популярно билково лекарство за възстановяване на хормоналния баланс и преодоляване на мъчителните симптоми при менопауза и ПМС.

Съществуват и много научни доказателства, че гроздовидният ресник понижава кръвното налягане, облекчава болката и дискомфорта при ревматоиден артрит, намалява възпалението в ставите и мскулните болки. Счита се, че ферулиновата и изофереловата киселини в състава на гроздовидния ресник са отговорни за силно противовъзпалителното му действие в това отношение.

При бременност или кърмене, консултирайте се с вашия лекар преди приемане на този продукт. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Дозировка:

По 1 таблетка 2 пъти дневно с храна или вода.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com