ЗЕЛЕНА ГЛИНА – свръх пречистена, насипна ( Cattier Argile Verte Ultra Ventil )

 

ОПИСАНИЕ:

Благодарение на своите качества, зелената вентилирана глина може да се използва като лечебно средство за кожата и за целия организъм. Богата е на елементите, съдържащи се в морската вода. Благодарение на високия енергиен заряд и концентрация на калций, магнезий, желязо, алуминий и олиго елементи, зелената глина помага при лечението на голям спектър от заболявания като акне, мазоли, рани, възпаление на вътрешните органи, болки в стомаха и червата, сифилис, опадане на косата, атеросклероза, стареене, бръчки, анемия, астения, болести на дихателните пътища, цистит, смущения при менструацията, коли-бацилоза, колит, чревни паразити и др. Глината има бактерицидно действие. Помага при зарастване на рани и бързото им регенериране. Тя дренира и чисти организма. Повърхността на най-малката частица на глината е като сюнгер. Поради това тя има огромна абсорбираща сила. Глината поема нечистотията, която се намира понякога в кръвта и в лимфата, и я отстранява. Неутрализира бактериите и отровите, които действат токсично на организма. Чрез пиене на глинената вода става възможно цялостното му почистване. Глината има силно антитоксично действие и повишава природния имунитет.
Зелената свръх пречистена глина може да се използва самостоятелно или в комбинация с етерични масла.

СВОЙСТВА:

Облекчава ставните и мускулни болки, изгарянията и болките в гърлото (особено в съчетание с етерично масло от лавандула), абсцесите, цикатриксите, кожните раздразнения, както и подуването на корема и други болки в тази област. Изследвания на Книшински показват, че редовният прием на течна глина може да доведе до много други ползи, включително и излекуване от паразити на червата, алергии и облекчение на сенна треска/хрема (hay fever) и премахването на анемия и акне. Например, глината помага при анемия тъй като съдържа и двата вида желязо (ferrous and ferric) в лесно усвоима форма, намалява дискомфорта от алергии, като най-бързо неутрализира алергените причинители на алергични реакции, намалява киселините и нарушеното храносмилане чрез абсорбиране на излишъка от стомашни киселини. Причината за това е вероятно ролята на глината като средство за вътрешна детоксикация и прочистване.
Според Кийт Пейн (Keith Payne of White Rock Mineral Corporation in Springville, Utah) глината почиства лигавицата на дебелото черво. Тъй като дебелото черво става по-чисто, способността му да абсорбира минерали и други хранителни вещества се увеличава, което прави минералите още по достъпни, като по този начин се увеличава притока на енергия. Глината съдържа 71 микроелементи и ултра-микроелементи, включително много, от които вероятно са непознати за повечето потребители, като рутений, телур и тулиум (ruthenium, tellurium, and thulium). Микроелементите дават възможност на организма да абсорбира хранителните вещества. Те са, като свързващи агенти между нашия организъм и храната, обяснява Пейн. Глината може да се използва за лечение в много отношения. Бентонит глината се използва за почистване на чревния тракт.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Обикновено от 1 до 3 супени лъжици дневно в разделени дози. Най-добрият начин да се пие глина е на празен стомах или най-малко един час преди или след хранене или непосредствено преди сън вечер, казва Книшински. Като цяло е препоръчително да се започне с една супена лъжица дневно, смесена с малко количество сок. Наблюдавайте резултатите една седмица, а след това постепенно увеличете дозата на не повече от четири супени лъжици дневно, разделена на няколко приема. Консумация на глината може да бъде като ежегодно пролетно прочистване на стомашно-чревния тракт или може да бъде с насоченост за лечение от различни болести.

 

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com