ЗМИЙСКО МЛЯКО – Жълта Млечка ( Chelidonium majus L. ) стрък

 

ДЕЙСТВИЕ:

Спазмолитично, успокояващо, жлъчегонно, противовъзпалително. Използва се за лечение на чернодробни болести (жълтеница, жлъчно-каменна болест), гастрит, колит, бъбречни заболявания и отоци, при лошо храносмилане, високо кръвно налягане, псориазис, хемороиди, за регулиране на менструалния цикъл, екземи, подагра, кожен рак, при скрофули, глисти и отоци, при някои кожни болести и др.

Използването на змийското мляко в онкологията се обяснява със свойството му да пречиства организма, тъй като съдържа противотуморни, противогъбични и бактерицидни вещества. С него могат успешно да се излекуват полипи в дебелото черво и то е едно от най-силните народни средства в борбата с тази болест. За целта се правят лечебни клизми със специално приготвена настойка.

Змийското мляко се използва при различни кожни болести; може да се  приема вътрешно и външно. С него лекуват трудно заздравяващи рани, папиломи и мазоли.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

1 суп. лъжица от билката се запарва с 400 мл. вряща вода. Престоява 1 час. Прецежда се, пие се по 1 суп. лъжица 4 пъти дневно.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com