КАРНЕОЛ

 

 

ОПИСАНИЕ :

 

Карнеол – „Камъкът на Увереността и Действието“

Карнеол се нарича червеникаво-оранжевата разновидност на халцедона. Почитан от най-дълбока древност, той се е смятал  за камък на щастието. През Средновековието бил носен за предпазване от магия и заклинания, от арабите е смятан за целебен камък, а в Египет е полаган в гробниците на фараоните, като магическо средство за защита на пътуващата към подземния свят душа. Смята  се, че името му произхожда от латинската дума за месо /”carnis”/, поради приликата в цвета.

Червения карнеол регулира кръвообращението при жените, успокоява треската и нервните болести, укрепва зъбите. Препоръчва се да се носи при базедова болест. Спомага за по-бързото зарастване на рани, а също така при ревматизъм, артрит, невралгии и мускулни спазми. Много добре се повлияват от него и кръвопречистващите органи – черен дроб, далак, панкреас и жлъчка. Дава сили и изостря усещанията. Зареден, може да тонизира и хармонизира. С карнеол до възглавницата се присънват хубави сънища. Носи лична енергия и сила, увереност, мотивация, концентрация, интуитивност, прецизност, чувствителност, самочувствие.

 

Тяло: Универсален лечебен камък. Подобрява имунната система и нормализира обмяната на веществата. Карнеолът отдавна се тачи като камък на кръвта, понижаващ температурата, спиращ кръвотечението и изобщо – усмиряващ „развълнувалата се“ кръв.

Душа: Носен под формата на бижу осигурява виталност и радост от живота, чистота и вдъхновение.

 

Чакри: Един от най-важните минерали за Сакралната чакра, подпомага сексуалната функция, зачеването и плодовитоста.

Зодии: Египетските астролози са приемали разглеждания камък като талисман на родените през зодия Рак и на зодиите Лъв и Овен, западните астролози смятат, че карнеолът е подходящ за всички зодии, но е особено полезен на Близнаците и Телците, родени през май. Основен камък е и за Скорпион.

 

МИСТИКА И КРАСОТА ! Използвайте разумно възможностите на кристалите!

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com