КОКОСОВА СМЕТАНА

 

 

ОПИСАНИЕ :

 

Кокосовият крем, известен още като “кокосов концентрат”, е неподсладен продукт от месестата част на зрелия кокосовият орех, която е дехидратирана и смляна на полутвърд естествено бял кремообразен блок. Кокосовият крем е подходящ за консумация без допълнителна (термична и всякаква друга) обработка. Не бива да го бъркате със Кокосовата сметана. Кокосовата сметана има съдържание на вода 74.6% (наложили се стандарти), докато кокосовият крем – не повече от 3%, откъдето идва и наименованието му кокосов концентрат. Кокосовият крем има кремав бял цвят, богат силно изразен кокосов вкус, топи се в устата и е леко сладък.
Приложения на кокосовия крем:
Кокосовият крем може да се използва за съставка на храни и напитки, които трябва да имат вкус и аромат на кокос. Например: сосове, супи, кърита, готови ястия, Тропически специалитети (Тропическа Колада и Кокосови напитки), пълнеж на сладкарски изделия, бисквити, торти, топинг, сладолед, както и намира широко приложение за направата на натурални козметични продукти. Кокосовият крем е вкусен дори без никакво приготвяне. Предложения за директна консумация са да го намажете на филйика или да направите сос, който да ползвате са топене.
Как да си направим кокосово мляко и кокосова сметана
 Кокосовият крем лесно може да стане и на мляко и на сметана!
При разреждане и разбиване с вода (желателно е да е топла), в зависимост от количеството вода, което добавите варира силата на вкуса и консистенцията. Ето точните пропорции, с които да работите за улеснение:.1 част кокосов крем + 2.5 части вода = Кокосова сметана
1 част кокосов крем + 5 части вода = Кокосово мляко

БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ !

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com