ЛЕВЗЕЯ 10 мл.

 

 

ОПИСАНИЕ :

 

Левзея Plus съдържа стандартизирани екстракти на едно от най-известните стимулиращи растения Leuzea carthamoides (Маралов корен, Левзея сафлоровидна).

Левзеята е рядко ендемитно растение, което вирее във високопланинските райони на Източен Сибир, Алтай, Монголия и Китай. По време на дългата си еволюция, под влияние на високопланинските, екстремални условия на обкръжаващата среда растението е придобило особена форма на метаболизъм, при който се синтезират фитоекдизони или т. нар. екдистерони.

/Тези фито-стероидни съединения управляват жизнеспособността на организма на клетъчно ниво, хармонизирайки работата на нервната, хормоналната, сърдечно-съдовата и храносмилателна системи, обмяната на веществата, имунитета и репродукцията./

Левзеята е позната в древната източна медицина с имената Лоу лу и Лоу као. Употребата й продължава в китайската, тибетската и монголската медицина и до наши дни. Съществуват научни хипотези, че прах от корените на Левзея е в основата на феноменалната издръжливост на войската на монголския Чингис-Хан. Тя е популярна в качеството си на универсално стимулиращо средство още преди нашата ера. Левзеята увеличава работоспособността на човека, спомага за адаптация към околната среда, за преодоляване на тежки физически и психически натоварвания, граничещи с възможностите на човешкия организъм. При това билката е една от малкото, от които се екстрахира фито-стероидното съединение екдистерон.

Левзея Plus притежава изразена анаболна активност, която подпомага нарастването на мускулната маса /този ефект се получава само при активен спорт и физически натоварвания/ и с това се отличава от другите адаптогени. Това е особено важно за спортистите и хората на тежкия физически труд. При продължителен прием се подобрява състоянието на черния дроб, състава на кръвта и съдържанието на хемоглобина. Силно се увеличава сексуалната активност при мъжете. Това е свързано, както със стимулиращото действие на нервните центрове, така и с усилване на общия анаболизьм. В спортната практика се използва като не допингово анаболно средство.

Левзея Plus се препоръчва за:

♦ Стимулиране на имунната система увеличаване на физическата сила и издръжливост, възстановяване на организма след тежък физически труд и тренировки

♦ Повишаване на хемоглобина при анемии коригиране на телесната маса (изгаря излишните мазнини, стимулира синтеза на белтъчини в мускулните влакна, черния дроб и бъбреците)

♦ Повишаване половата активност и сексуалното желание

♦ Намаляване на стреса, депресията, фобиите и състоянието на страх

♦ Подобряване работата на сърцето, кръвоносните съдове и кръвообращението

♦ Окисляване на свободните радикали в качеството й на мощен антиоксидант

♦ Предпазва черния дроб при употреба на алкохол

Левзея Plus не е токсичен, не е допингово средство и няма странични ефекти.

Произвежда се в две форми:

Левзея Plus – таблети

Състав:

Всяка таблетка съдържа екстракт от Левзея 35 мг. /20-хидрокси екдистерон – 15 мг./

Помощни вещества:

Лактоза,  микрокристална целулоза,  магнезиев стеарат, силициевдиоксид.

Левзея Plus – течна

Състав:

Всяка доза от 10 капки съдържа екстракт от Левзея – 35 мг. /20-хидрокси екдистерон -15 мг./

Помощни вещества: Етилов алкохол – 70 об.%

Дозировка и начин на употреба:

♦ При нормален режим на живот по 1 таблетка или 10 капки дневно, сутрин или преди обяд с вода.

/Хората, за които горепосочената доза има прекомерно силен ефект, могат да взимат по 1/2 (половин) таблетка или 3-5 капки сутрин./

♦ При нужда от бързо възстановяване и при силно изтощен организъм до 2 таблетки или 20 капки на ден, на два приема сутрин и преди обяд.

♦ При тежка физическа работа и за активно спортуващи се препоръчват от 2 до 4 таблетки или от 20 до 40 капки дневно. Като приема става сутрин, преди и по време на тренировки и работа.

♦ За  засилване  действието  на  препарата приемът е добре да се комбинира с витамин В6 иВ12.

♦ За хората, които имат нестандартен режим на живот /спят през деня и бодърстват през нощта/ се препоръчва приема да става преди бодърстване. /При хронична  умора   и продължителна липса на сън, приема на Левзея Plus може  да  не предизвика  очакваното бодърстване. Това се дължи на адаптогенното действие на растението, което  регулира нормалния ритъм на живот – бодърстване през деня и сън през нощта./

♦ Максималната продължителност на приема на продукта е до 2-3 месеца, като след това трябва да се почива минимум един месец преди следващия прием. Действието се усеща осезаемо след 7-10 дневен прием, при натрупване на необходимото количество в организма.

Внимание:

♦ Продуктът не е лекарствено средство!

♦ Да не се превишава препоръчаната доза!

♦ Не е заместител на разнообразното хранене!

♦ Да се пази на място недостъпно за деца!

♦ Не се препоръчва при бременни жени и деца до 14 годишна възраст.

♦ При високо кръвно налягане, да се приема след консултация с лекар.

Условия на съхранение:

Да се съхранява на сухо място при температура под 30° С в оригинална опаковка.

Опаковки:

Кутия с 3 блистера по 10 таблети /общо 30 таблети/.

Кутия с 1 флакон от 10 мл. с капачка и капкомер.

Производител: България

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com