Проскеърхилс Herbal Hills, за простата, 60 табл.

 

ОПИСАНИЕ:

Патентована билкова смес!

Съдържание и хранителни стойности в препоръчвана доза за дневен прием (2 таблетки)

Състав:
Каменоломка (Saxífraga ligulata)Бабини зъби (Tribulus terrestris) екстрактГугул (Balsamodendron mukul).

Борун (Crataeva nurvala) екстракт

Пунарнава (Boerhavia  diffusa) екстракт

Пъстра баухиния (Bauhinia variegata) екстракт

Ашваганда (Withania somnífera) екстракт

Папуда (Dolichos biflorus)

400 mg 200 mg100 mg

100 mg

100 mg

100 mg

100 mg

100 mg

Каменоломката (Saxífraga ligulata) е билка, чието название говори за самото и приложение – разтваря камъните в бъбреците и пикочния мехур. Нейния диуретичен ефект помага при два от трите симптома на патологията на простатата – честотата и неотложността на уринирането. Благодарение на охлаждащото си действие, Каменоломката е много подходяща при състояния като простатит, свързани с парене при уриниране. Също така възпрепятства появата и развитието на микроорганизми в уринарния тракт. Ускорява процеса на образуване на урина.

Гугул (Balsamodendron mukulсъдържа вещества – гугустерони растителни стероли, съдържащи се в така нареченото балсамово дърво. В Индия се използва смолата на растението при уринарни инфекции,  кожни заболявания,  ревматизъм и артрит.

Съдържащите се в Balsamodendron mukul тритерпен и миранол А имат мощни противовъзпалителни свойства. Изследванията на гугулстероните показват, че те могат да спрат превръщането на доброкачествените в злокачествени тумори, освен това прекъсват цикъла на размножаване и провокират апоптоза (саморазрушаване) в редица видове ракови клетки, включително и в резистентните на химиотерапия клетки, без да засяга здравата тъкан. При проведено изследване през 2007г. е установено, че гугулстерона притежава известен ефект при рак на простатата, като причинява смъртта на ракови клетки.

Бабини зъби (Tribulus terrestris) стимулира производството на лутеинизиращ хормон, което влияе пряко върху производството на тестостерон, екстракт от нея се използва в хранителните добавки използвани от спортистите. Тези добавки са за повишаване на силата, мускулния растеж и теглото. Съдържа стероидни фуростанови и спиростанови сапонини, сапогенина диосгенин, гиогенин и хлорогенин, стигмастерол и кампестерол; флавоноидите кемпферол, астрагалин, трибулозид и рутин; алкалоиди от харманов тип; тлъсто масло. Трибулус терестрис е ценна билка, известна с приложението си в народната медицина не само у нас, но и в много части на света. Използва се за лечение на безплодие и нарушения в либидото при мъжете и жените (импотентност), като полово стимулиращо средство. При оскъдна и нередовна менструация, както и при хронично възпаление на половите органи. Използва се при хемороиди, пясък и камъни в бъбреците.

Борун (Crataeva nurvala) екстракт – традиционна аюрдевична билка, използвана при проблеми с простатата и бъбреците. Облекчава неразположението при уриниране, дължащо се на подуване на простатата. Този ефект на билката се дължи основно на фармакологично активния тритерпеноид – Лупеол, изолиран от дървото. Изследвания с животни сочат, че лупеолът действа като противовъзпалителен агент. Изследване, извършено през 1988 г. показва, че лупеолът намалява подуването на лапите на плъхове с 39% в сравнение с 35% при използването на стандартно контролно вещество индометацин. Лабораторни модели показват, че лупеолът е ефективен и при лечение на рак на кожата и простата. Счита се, че отварата от Борун редуцира уринната екскреция на натрий и магнезий и създава предпоставки за „спонтанно” и безболезнено преминаване на камъните през бъбреците и уретера. При пациенти с простатна хипертрофия Crataeva nurvala повишава силата на мускулните контракции на пикочния мехур, редуцирайки по този начин обема на остатъчната урина.

Пунарнава (Boerhavia  diffusa) екстракт – за третиране на бъбречни и уринарни проблеми. Традиционно билката е била използвана за намаляване на отоците, свързани с нарушени бъбречни, сърдечни или стомашни функции. Освен това Пунарнава притежава разхлабително, деуретично и отхрачващо действие. Съчетанието между анти-възпалителни и деуретични свойства я прави особено подходяща за подпомагане лечението на бъбречни заболявания. Пунарнава е с официален статут в Индийската билкова фармакопея 2002, като диуретик и хапатито-протектор. В Аюрведа се споменава за приложението на растението при подуване на стомаха и асцит, причинени в резултат на цироза на черния дроб в ранен стадий и хронични перитонити. Използва се при симптоми на всички видове нефрити и нарушени уринарни функции;  при инфекции на пикочния мехур и отоци, засягащи целия организъм. Билката редуцира излишъка на течности, подуването и отоците.

Пъстра баухиния (Bauhinia variegata) – е класическа билка в Аюрведа за намаляване на отоците, възпалението и подуването на меките тъкани – възпаление на простатата; разширени вени; тиреоидит (възпаление на щитовидната жлеза); възпаление на лимфните възли; поли-кистозни яйчници; миома на матката. Особено ефикасна е за пречистване и възстановяване функциите на жлезите с вътрешна секреция.

Ашваганда (Withania somnifera)  подобрява качеството на спермата, като се бори с оксидативния стрес и увеличава концентрацията на най-необходимите метали в кръвта – цинк, желязо, мед и др. Установено е, че стреса може да бъде една от причините за стерилитет при мъжете. В практиката Ашваганда се препоръчва като помощно средство при лечение на различни разстройства на централната нервна система, в частност при индикации за епилепсия, невродегенеративни заболявания като Алцхаймер и Паркинсон, церебрална исхемия и дори преодоляване на зависимостта към наркотици.

 

Папуда (Dolichos biflorus) е вид дребен боб. В Индия е известно приложението му за разбиване на камъни в бъбреците и уретера на по-малки песъчинки и изхвърлянето им от организма. Притежава стягащо, диуретично и леко обезболяващо действие. Използва се като лекарство при епистаксис (кървене от носа) и дизурия – дискомфорт причинен от болка и парене по време на уриниране. При жените за бяло течение, вагинално кървене. Предотвратява заболяването, известно като – кристалурия или наличие на прекалено много кристали в урината.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Оказва благоприятен ефект върху дейността на простатата и отделителната система.

Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

  • Опаковка: 60 табл. по 600мг.
  • Състав в една таблетка: Каменоломка (Saxífraga ligulata)- 200мг.; Бабини зъби (Tribulus terrestris) екстракт – 100мг.; Гугул (Balsamodendron mukul) – 50мг.;Борун (Crataeva nurvala) екстракт – 50мг.; Пунарнава (Boerhavia  diffusa) екстракт – 50мг.; Пъстра баухиния (Bauhinia variegata) екстракт – 50мг.; Ашваганда (Withania somnífera) екстракт – 50мг.; Папуда (Dolichos biflorus) – 50мг.
  • Оказва благоприятен ефект върху дейността на простатата и отделителната система

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com