Фолиева Киселина

 

 

ОПИСАНИЕ:

Фолиевата киселина е необходима за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона.Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания на бебето до 70% като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка – тонизира и намалява нивото на стресовите хормони.
Големият брой нейни производни съединения със сходна биологична активност, наречени фолати, са включени в редица ензими, участващи в синтеза на голям брой аминокиселини и на нуклеотидите и оттук те играят ключова роля в синтеза на дезоксирибонуклеиновата и рибонуклеиновата киселина (ДНК и РНК), които определят клетъчното делене.
Фолатите се срещат в различни храни, но най-богат на тях е черният дроб. Има ги в тъмно зелените листни зеленчуци като спанак, лапад, салати и други, житните кълнове, дрождите, яйчния жълтък, пълнозърнестия хляб, цвеклото.
Тъй като организмът не произвежда витамина, той трябва да се набавя най-вече чрез храна или под формата на таблетки.
Фолиевата киселина е и единственото хранително вещество, при което потребностите на бременната са увеличени двойно. Необходимото количество при бременните жени е 400 мкг (0,4 милиграма) дневно.

СЪРДЪРЖАНИЕ:

Фолиева Киселина 400мкг в 1 таблетка.

ОПАКОВКА:

100 таблетки.

УПОТРЕБА:

Една до две таблетки дневно с храненето.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com