Хемохилс, пречистване на кръвта и лимфата, 60 таблетки

 
 • Опаковка: 60 таблетки по 550мг.
 • Състав в една таблетка: Манджиста (Rubia cordifolia) екстракт – 100мг; Индийска сарсапарила (Hemidesmus indicus) екстракт – 100мг; Пунарнава (Boerhavia diffusa) екстракт – 50мг; Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт – 50мг; Сминдух (Trigonella foenum ) екстракт – 50мг; Харитаки  (Terminalia chebula)- 100мг; Нийм (Azadirachta indica) екстракт-50мг; Алое вера (Aloe barbedensisекстракт – 50мг
 • Поддържа нормалната функция на кръвоносната система. Помага за образуването на кръвните клетки. Съдържание и хранителни стойности в препоръчвана доза за дневен прием (2 таблетки)
  Състав:
  Манджиста (Rubia cordifolia) екстрактИндийска сарсапарила (Hemidesmus indicus) екстрактПунарнава (Boerhavia diffusa) екстрактТрифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт

  Сминдух (Trigonella foenum ) екстракт

  Харитаки  (Terminalia chebula)

  Нийм (Azadirachta indica) екстракт

  Алое вера (Aloe barbedensisекстракт

  200 mg200 mg100 mg100 mg

  100 mg

  200mg

  100 mg

  100 mg

  100мг

  Знаете ли, че…

  Манджиста (Rubia cordifolia) е една от най-добрите билки за пречистване на кръвта според Аюрведа. Тя може да отстрани редица токсини от кръвта, да подобри нейния поток и циркулация.  Растението е богато на глюкозиди, но в химичния му състав влизат и редица други компоненти като смоли, вар, соли и оцветители. Тази билка е едно от средствата за лечение на различни системни проблеми като повишаване на пикочната киселина и подагрозен артрит, подувания на жлезите, повтарящи се инфекции на кожата и други заболявания на кожата като пигментация и leucoderma. Тя също се включва в различните форми за лечение на матката и пикочните инфекции, диария, дизентерия и хронични треска.
  Манджиста има репутацията на билка с много добър ефект върху кожата. Използва се външно и вътрешно, помага на кожата да придобие блясък и сияние и е основно помощно средство за премахване на пъпки, лунички и пигментации.

  Индийска сарсапарила (Hemidesmus indicus) е билка, която се използва от древни времена за пречистване на кръвта и при ревматизъм. Притежава тонизиращи, потогонни и диуретични свойства.

  Пунарнава (Boerhavia diffusa)  – традиционно билката е била използвана за намаляване на отоците, свързани с нарушени бъбречни, сърдечни или стомашни функции. Освен това Пунарнава притежава разхлабително, деуретично и отхрачващо действие. Съчетанието между анти-възпалителни и деуретични свойства я прави особено подходяща за подпомагане лечението на бъбречни заболявания. Пунарнава е с официален статут в Индийската билкова фармакопея 2002, като диуретик и хапатито-протектор.

  Трифала:  използва се при тежки интоксикации, изразяващи се в запек, гъст сивкав налеп на езика, коремна болка и подуване на корема, вонящи изпражнения и дъх, метеоризъм, слабост и забавен пулс. Билковата комбинация увеличава хемоглобина, регулира кръвната захар и нивата на холестерола, подпомага растежа на косата и ноктите, укрепва костите и зъбите, има анти-стареене ефект, противовъзпалителен и адаптоген ефект.

  Сминдух (Trigonella foenum ) – семената се използват за пречистване на кръвта, бъбреците и черния дроб. Те са и подходящо средство за стимулиране на апетита и се препоръчват при анемия или физическа отпадналост, тъй като повишават хемоглобина. Поради наличието на диосгенин и изофлавони в състава си, сминдухът се препоръчва срещу редица типично женски проблеми. Той облекчава симптомите на дискомфорт и менструални спазми при ПМС облекчава състоянието при менопауза и тушира усещането за „горещи вълни”, и предотвратява честите смени на настроенията.

  Нийм (Azadirachta indica) –  подобрява нарушено кръвообращение, лекува главоболие и нервно разстройство, нарушено храносмилане и хепатит, подсилва имунната система, помага в борбата с настинки, грип, възпалено гърло. Нийм пречиства кръвта, подобрява имунитета и цялостно състоянието на организма и го прави по-устойчив на заболявания.

  Алое вера (Aloe barbedensis) – има имуностимулиращо и почистващо действие върху организма. Приет вътрешно хармонизира системите на тялото, особено дейността на дебелото черво. Подобрява храносмилането и има мек слабителен ефект.
  Алое Вера се използва в козметиката и медицината. Употребата му с медицинска цел е спомената през първия век от новата ера в Новия завет на Библията. През вековете и до днес алтернативната медицина придава на Алое освежаващи и подмладяващи свойства. В миналото екстракти от растението се използвали за лечение на изгаряния, за предотвратяване на инфекции в рани и други кожни проблеми.

  Харитаки или Терминалия чебула (Terminalia chebula) се използва при тежки интоксикации, изразяващи се в запек, гъст сивкав налеп на езика, коремна болка и подуване на корема, вонящи изпражнения и дъх, метеоризъм, слабост и забавен пулс. Оказва благотворно влияние при стомашно-чревни заболявания, неоплазии, асцит, хемороиди, разширение на черния дроб и далака, глисти и колит. Харитаки може да се използва след операции и като адювант с други лекарства, които влияят на стомашния мотилитет. Харитаки се включва в диетите на хора склонни към преяждане, а за здрави хора с прекомерно образуване на газове в стомаха, това е билка, която облекчава подобно състояние.

  Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

  Поддържа нормалната функция на кръвоносната система. Помага за образуването на кръвните клетки.

  Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

  Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

  Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

  Да се съхранява на място недостъпно за деца.

 • гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com