ХОЛИН и ИНОЗИТОЛ

 

 

ОПИСАНИЕ :

 

Витамин В8, познат още като инозитол, представлява гликозен полимер, способстващ правилното развитие на клетъчните мембрани. Синтезира се в организма, но в недостатъчно количество. Подкрепя метаболизма на мастните киселини и повлиява много добре чернодробната дейност. Витаминът допринася за нормалната концентрация на холестерол и действа силно антиоксидантно върху организма. Инозитол способства изхвърлянето на ненужните субстанции, натрупали се в организма.

Холинът пък, е подобен на витамините и влиза в тяхната група с наименованието си – витамин В4. Той е водноразтворим и участва в редица процеси в организма. Основната му функция обаче е, да оползотворява мазнините, подкрепяйки регулирането на мастните натрупвания в черния дроб. Повлиява обмяната на мазнините и протеините. Важно е да се знае, че алкохолът, кофеинът и захарта ограничават абсорбцията на холин. Липсата на витамин В4 се отразява основно върху нормалното функциониране на нервната система.

За поддържане на клетъчната ефективност и нормалното функциониране на нервната система.

Приложение:

Допринася за нормалната концентрация на холестерола и триглицеридите и за нормалната функция на клетките.

Забележки:

Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Странични ефекти:

Няма наблюдавани

Дозировка:

По две капсули дневно, за предпочитане с храна.

БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ !

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com