ШАТАВАРИ (Shatavari) – 400 mg., 90 к. ( Organic India )

 

ОПИСАНИЕ:

Шатавари (индийски аспарагус) е билка, която традиционно се приема от жените от началото на пубертета, през целия им живот, вкл. всички фази на менопаузата. Осигурява естествени, на билкова основа фито естрогени, които поддържат хормонален баланс и подпомагат възпроизводителните функции на жената.
В Индия Шатавари (Див Аспарагус) е билка, използвана в продължение на хиляди години като подмладяващ тоник за женското здраве от жените във всички възрасти. Шатавари балансира енергийните нива в женския организъм през всички житейски цикли – от началото на менструалния цикъл, през майчинството до менопаузата.
Име на билката: В името на билката е скрито нейното приложение. Шатавари произлиза от “шат”, в превод от хинди “сто” и “ври”, което означава “корен” – т.е. “сто корена”. И наистина растението Шатавари има разклонена коренова система, състояща се от стотици сочни и богати на хранителни вещества корени. Стъблото е дълго и нежно. Тази билка олицетворява представата за жената – издръжливост, скрита под нежна, ефирна външност. От друга страна думата “вари”, често е използвана за назоваването на съпруга като стожер в семейството и често превеждат името на билката като “сто съпруга”, т.е. билка, която осигурява такава енергия на жената, че е в състояние да издържи и сто съпруга (любовника).
Свойства:
Шатавари е един от най-добрите адаптогени в света и спада към семейството на т. нар. “суперхрани”. Шатавари подпомага имунитета и издръжливостта и подкрепя репродуктивните функции и при двата пола, въпреки че е известна повече като “женска билка”, заради богатото съдържание на фитоестрогени, така необходими за добро женско здраве. Действието на билката е подобно на действието на китайската ангелика, див сладък картоф, листата от малина и вечерна иглика. Заедно с Ашвагандата (индийски жен–шен), Шатавари е една от най-добрите билки за поддържане на жизнената енергия, имунитета и репродуктивните функции на организма. Нейните около десетина вида фитоестрогенни молекули са само един от десет различни механизма на действие за поддържане на жизнеността на организма.
Защо Шатавари на Organic India:
Поради високото си съдържание на вода и много тънка външна обвивка – Шатавари е билка, която много трудно се обработва и се поддържа чиста. Затова е много важно билката да бъде отглеждана при условията на устойчиво биодинамично земеделие от обучени фермери и сертифицирана като биопродукт без тежки метали и пестициди.

СЪДЪРЖА:

корен от Aspаragus racemosus: 800 mg. (Доза от 2 капсули); Доза от 4 капсули: 1 600 mg.;
Помощни съставки: растителна целулоза.
Не съдържа глутен и тежки метали.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Препоръчителна доза: 1-2 капсули 2 пъти дневно.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com