ШАФРАН

 

ОПИСАНИЕ:

Смята се, че шафранът е една от най-древните, най-скъпите, ценни и специфични на вкус подправки в света. Придава на ястията уникален вкус. По своята същност шафранът е подправка, която се получава от от цветовете на шафрановия
минзухар (Crocus sativus) – културен вид минзухар от семейство Перуникови (Iridaceae). Той се отличава с характерните за него горчив вкус и миризма на йодоформ или сено.
Лечебната употреба на Шафрана е при:
Кожни петна: От незапомнени времена шафранът се е считал за особено полезен за кожата. Той не само придава блясък и премахва петната, но и пречиства кръвта. Масло от шафран се нанася върху лицето. Може да си направите паста от шафран и вода, която да нанесете върху засегнатата кожа.
Пикочни смущения: Като диуретик шафранът подпомага свободното изтичане на урината. Ето защо заема важно място при лечението на пикочни проблеми, при които има затруднено изтичане. Може да накиснете шафран във вода за през нощта и на следващия ден го смесете с мед или захар.
Тоник за мозъка: За шафрана се вярва, че е дар за мозъка, както и за цялата нервна система. Може да го използвате като прибавяте щипка шафран към млякото си – за предпочитане преди лягане.

БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ КЪМ СЕБЕ СИ !

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com