ЗЕЛЕНА ГЛИНА – свръх пречистена, 500гр.

 

ОПИСАНИЕ:

Благодарение на своите качества, зелената вентилирана глина може да се използва като лечебно средство за кожата и за целия организъм. Богата е на елементите, съдържащи се в морската вода. Благодарение на високия енергиен заряд и концентрация на калций, магнезий, желязо, алуминий и олиго елементи, зелената глина помага при лечението на голям спектър от заболявания като акне, мазоли, рани, възпаление на вътрешните органи, болки в стомаха и червата, сифилис, опадане на косата, атеросклероза, стареене, бръчки, анемия, астения, болести на дихателните пътища, цистит, смущения при менструацията, коли-бацилоза, колит, чревни паразити и др. Глината има бактерицидно действие. Помага при зарастване на рани и бързото им регенериране. Тя дренира и чисти организма. Повърхността на най-малката частица на глината е като сюнгер. Поради това тя има огромна абсорбираща сила. Глината поема нечистотията, която се намира понякога в кръвта и в лимфата, и я отстранява. Неутрализира бактериите и отровите, които действат токсично на организма. Чрез пиене на глинената вода става възможно цялостното му почистване. Глината има силно антитоксично действие и повишава природния имунитет.
Зелената свръх пречистена глина може да се използва самостоятелно или в комбинация с етерични масла.

СВОЙСТВА:

Облекчава ставните и мускулни болки, изгарянията и болките в гърлото (особено в съчетание с етерично масло от лавандула), абсцесите, цикатриксите, кожните раздразнения, както и подуването на корема и други болки в тази област. Изследвания на Книшински показват, че редовният прием на течна глина може да доведе до много други ползи, включително и излекуване от паразити на червата, алергии и облекчение на сенна треска/хрема (hay fever) и премахването на анемия и акне. Например, глината помага при анемия тъй като съдържа и двата вида желязо (ferrous and ferric) в лесно усвоима форма, намалява дискомфорта от алергии, като най-бързо неутрализира алергените причинители на алергични реакции, намалява киселините и нарушеното храносмилане чрез абсорбиране на излишъка от стомашни киселини. Причината за това е вероятно ролята на глината като средство за вътрешна детоксикация и прочистване.
Според Кийт Пейн (Keith Payne of White Rock Mineral Corporation in Springville, Utah) глината почиства лигавицата на дебелото черво. Тъй като дебелото черво става по-чисто, способността му да абсорбира минерали и други хранителни вещества се увеличава, което прави минералите още по достъпни, като по този начин се увеличава притока на енергия. Глината съдържа 71 микроелементи и ултра-микроелементи, включително много, от които вероятно са непознати за повечето потребители, като рутений, телур и тулиум (ruthenium, tellurium, and thulium). Микроелементите дават възможност на организма да абсорбира хранителните вещества. Те са, като свързващи агенти между нашия организъм и храната, обяснява Пейн. Глината може да се използва за лечение в много отношения. Използва се за почистване на чревния тракт.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА АКТИВНАТА ГЛИНА НА ARGITAL

✔ 100% натурален продукт
✔ изсушена на слънце в южната част на Сицилия, Италия
✔ богата на минерални соли и олигоелементи
✔ с размер на глинестите частици <4 μm (микрон)
✔ минава през тялото, без да се храносмила
✔ високо енергийна и отличен антидепресант
✔ помага при възпаление на стомаха и червата
✔ бори се с процеса на стареене
✔ тонизира нервната система и връща доброто настроение
✔ увеличава Т-клетките и осигурява свободен достъп на кислород в кръвта
✔ намалява свободните радикали и и абсорбира токсините
✔ подобрява функциите на имунната система и клетъчното дишане
✔ пречиства и подсилва организма
✔ източник на природни микроелементи, присъстващи в морската вода
✔ притежава общи противовъзпалителни свойства
✔ за естествено подсилване през есента

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

използвайте сутрин. Разтворете една чаена лъжичка глина в чаша минерална вода, разбъркайте добре и оставете да престои 5 мин. Изпийте водата, оставяйки утайки на дъното на чашата. В случай на диария, хранително отравяне или отравяне с лекарство, излагане на радио-излъчване, утайката може да се приема в период от 1 до 2 седмици.

Странични ефекти: няма странични ефекти за пиене само на глинена вода. Ако се приема и утайката, може да предизвика запек.

Химически състав:

силициев двуокис (SiO2) — 35,20%; алуминий (Al2O3) — 9,80%; титан (TiO2) — 0,20%; желязо (Fe2O3)— 4,40%; магнезий (MgO) — 3,80%; калций (CaO) — 26,70%; натрий (Na2O) — 0,40%; калий (K2O) — 0,40%; олигоелементи — 0,1%; пепел — 19,00%. Капацитет на катионен обмен — добър.

Опаковка: 500 гр.

Произход: Италия

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com