НИЙМ – 60 к., ( Himalaya )

 

ОПИСАНИЕ:

Грижа за кожата. Мелиа Азадирачта (Нийм) е голямо вечно зелено дърво. Нийм се характеризира с кръвопречистващи и антибактериални свойства. Използва се при кожни смущения. Поддържа кожата здрава и еластична. Повлиява положително кожния метаболизъм. Подкрепя възстановяването на епитела.
Нийм – (Neem) полезното дърво от Индия

Нийм (NIIM, Neem или Azadirachta Indica) е едно от най-известните индийски лечебни растения. Историята на използването му датира от преди четири хиляди години. За терапевтични цели се изпозлвали листата и кората на дървото. Днес се продава на прах, капсули или като лекарствено масло, получено чрез варене на листата на дървото в растително масло, (обикновено сусам).
Нийм е един от най-мощните аюрведа средства за детоксикация и пречистване на кръвта. Той е мощен антипирептик, естествен антибиотик и антисептик. Приема на Neem намалява топлина и елиминира токсините, които се натрупват в организма от възпалителни заболявания на кожата, лигавиците, язви, гъбични заболявания и незарастващи рани.
Лекарството има антистареещ ефект и общо тонизиращ ефект. Нийм е ефективно средство за лечение на кожни заболявания, като атопичен дерматит, псориазис, ожулвания, екзема, уртикария.
Препоръчва се при заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, високо кръвно. Спомага за намаляването нивото на холестерол в кръвта и предотвратява развитието на атеросклероза.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

По 1 капсула два пъти дневно.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com