STONAID -30к*450мг. (при камъни в бъбеците)

 

Предназначение: 

Допринася за оптимално функциониране на бъбреците и уринарния тракт.

Благоприятен ефект при бъбречно-каменна болест. Спомага за намаляване размера на камъните и предотвратява образуването на нови.

Начин на употреба:

Два пъти дневно по 1 капсула с храна.

Всяка капсула съдържа 450 ng екстракт, получен от:

Съставки: В една капсула: В дневна доза от две капсули:
Прашанбеда (Bergenia ligulata) 1300mg 2600mg
Шилапушпа (Didymocarpus pedicellata) 700mg 1400mg
Кулатха (Dolichos biflorus) 700mg 1400mg
Бабини зъби (Tribulus terrestris) 490mg 980mg
Пунарнава (Boerhavia diffusa) 480mg 960mg
Варуна (Crateva nurvala) 500mg 1000mg
Помощни вещества: няма

Допълнителна информация:

 Прашанбеда (Bergenia ligulata)- Етимологично името Прашанбеда означава онова, което разбива или унищожава камъни. Bergenia ligulata е многогодишно тревисто растение, което расте диво в камъни и скали в долината на Хималайте. В народната медицина се използва главно за разтваряне на камъни в бъбреците и проблеми с уринирането. Увеличава диурезата и инхибира процеса на кристализация и растеж на кристали на калциев оксалат в пикочните пътища. Освен литолитичния си ефект, има още диуретично, противовъзпалетилно и спазмолитично действие. Билката също има благоприятен ефект върху сърцето и черния дроб.

Шилапушпа (Didymocarpus pedicellata)- използва се широко в традиционните аюрведа продукти срещу бъбречни неразположения и при образуване на камъни в бъбреците. Има мощно антиоксидантно дийствие, нефропротективен, антибактериален и диуретичен ефект.

Кулатха (Dolichos biflorus)- билката има противовъзпалителна и антиоксидантна активност. Действа диуретично и очистващо на бъбреците. Подпомага пречистването на уринария тракт и съсейства за поддържането на нормален състав на урината. Има благоприятен ефект и върху дихателната система-при кашлица и астма.

Бабини зъби (Tribulus terrestris)-билката има широко приложение заради множеството полезни ефекти върху целия организъм. По отношение на бъбреците се използва при бъбречни камъни и болезнено уриниране.Има умерени диуретични свойтва. Благоприятен ефект върху простатат. Понижава холестероли и нормализира кръвното налягане.

Пунарнава (Boerhavia diffusa)- Има имуномодулиращ и адаптогенен ефекти и повишава устойчивостта на организма. Защитава чернодробните и бъбречните клетки от токсини и оксидатевин стрес. Използва се при бъбречни заболявания, камъни в бъбреците и  отоци по тялото. Има противовъзпалително, антибактериално и диуретично действие.

Варуна (Crateva nurvala)- билка използвана при камъни в бъбреците и проблеми с простатата. Има диуретично действие. В народната медицина се  използва за поддържане дейността на бъбреците и предотвратяване образуването на камъни (уролитиаза). Може да спомогне и за намаляване на размера на вече образувани камъни. Билката съдържа фитонутриенти, които подпомагат намаляването на образуването на бъбречни калкули чрез увеличаване на диурезата, понижаване на рН към киселинно и предотвратяване на кристализацията в пикочните пътища.Намалява честотата на рецидивите при бъбречно-каменна болест.

Продуктът не е заместител на разнообразното хранене.
Да се съхранява в оригиналната опаковка на място, недостъпно за малки деца.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза.
Да не се използва от хора, алергични към някоя от съставките, бременни и деца.
Съхранение: на сухо място, при температура от 5 до 28°С.

Производител: Сахаджананд Лайф Сайънсис, Индия

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com