Thymulus™/ Тимулус™ (Подкрепа на тимусната жлеза) х 60 кап*450 mg

 

Подкрепа за функциите на тимусната жлеза и поддържане на силна имунна система

ТимулусTM (подкрепа на тимусната жлеза) 450 mg- естествено средство за подпомагане функциите на тимусната жлеза и силна имунна система.

Тимулус™ е висококачествена хранителна добавка, която стимулира здравословното състояние и дейност на тимусната жлеза- основният регулатор на имунната система, в комбинация с екстракт от корен на астрагал- за допълнителна имунна сила!

Действие на Тимулус™ (подкрепа на тимусната жлеза):

  • Насърчава правилната функция на тимусната жлеза по естествен начин;
  • Оказва мощно подкрепа за усточива имунна система;
  • Притежава противовъзпалителни ефекти.

Какво представлява тимусната жлеза?

Тимусната жлеза е малък орган, който се намира под гръдната кост. Основната функция на тимуса е да произвежда хормона тимозин. Той  е отговорен за стимулиране производството на Т-лимфоцити или Т-клетки. Тези клетки „убийци”, основни участници в имунната система, помагат да се предотврати инфекцията в тялото. След като се произвеждат в тимуса, Т-клетките изминават разстоянието  до лимфните възли, където се борят с възпалението. Ефективността на тимусната функция спада постепенно с течение на възрастта и, ако нейният пик е преди 20-годишна възраст, то до около 40-тата годишнина, продуктивността спада значително,  Т-клетките губят своята мощ, а самата жлеза се превръща в мастна и съединителна тъкан.

За поддържане на тези затихващи във времето функции на тимусната жлеза, е необходим допълнителен прием на суплементи, които да насърчават нейната дейност.

Основната активна съставка в Тимулус™ (подкрепа на тимусната жлеза)  е тимус хидролизат- това е концентриран разтворен екстракт от тимус, който е предварително обработен, за да се осигури по-добра абсорбция и ефективност при постъпване в организма. Освен мощен имуностимулатор, екстрактът от тимус е ефективен за противодействие при дихателни инфекции- сенна хрема, синузит, бронхит и дори астма.

Екстракт от корен на астрагал – адаптогенна билка, позната като един от най-мощните имуностимулатори сред растенията. В корена на астрагал се съдържат следните  три компонента, които му придават това силно положително въздействие върху човешкото здраве: сапонини, флавоноиди и полизахариди.

Сапонините са известни със способността си да понижават холестерола, да подобряват имунната система и да се борят с рака. Флавоноидите осигуряват ползи за здравето чрез клетъчна сигнализация. Те проявяват антиоксидантни свойства, контрол и извличане на свободните радикали и могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни и ракови заболявания. За полизахаридите е известно, че притежават антимикробни, антивирусни и противовъзпалителни свойства.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
Тимус пудра 375 mg 750 mg
Астрагал корен екстракт 125 mg 250 mg

Не съдържа: Изкуствени аромати, консерванти, глутен, млечни продукти,сол, захар, соя, пшеница, дрожди.

Дозировка и приложение

 Приложение: Допринася за нормалното функциониране на тимусната жлеза и имунната система.

Забележка: При кърмене и бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета  на опаковката.

 Производител

 Производител: Nature’s Way products, Inc, USA

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com