Диабет

Диабет

 

АЛФА БЕТИК -АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА (Nature’s Way)-  подобрява функционирането на нервната системаи осигурява мощта антиоксидантна защита. Подходящо средство за борба с диабетната невропатия.

АЛФА БЕТИК – КАНЕЛА ПЛЮС ХРОМ И БИОТИН (Nature’s Way) -  Подпомага запазването на  нормалните нива на кръвната захар и липидите ,подкрепя функциите на сърдечносадовата система.

АЛФА БЕТИК -  МУЛТИВИТАМИНИ (Nature’s Way) -  с удължено енергизиращо действие осигурява оптимални хранителни вещества за хора с диабет.

Alfalfa - Alfalfa е особено полезен за хората, страдащи от диабет и други нарушения на въглехидратната обмяна. Приемът на добавката спомага за по-доброто контролиране на нивата на кръвната захар.

АНТИЗАХАР - Чаят допринася за нормализиране на състоянието на тялото при наднормено ниво на кръвната захар и може да се ползва продължителен период от време, през което непременно трябва да се спазва подходяща диета, паралелно с назначеното от специалист лечение.

ГЛЮКОНОРМАЛ - Тинктура Глюконормал е комбинация от билки, подходящи при диетичен режим, свързан с въглехидратния метаболизъм. Намалява кръвната захар, подпомага лечението на диабет.

Глюкорег - Уникална билкова формула, която регулира нивата на кръвната захар и поддържа нормалната функция на тялото.

ДИАБЕКОН – 30 т. ( Himalaya ) - Този продукт на Хималая влияе благоприятно върху обмяната на веществата и спомага за намаляване нивото на кръвната захар и холестерола. Лечението с тези билки допринася за редуциране на съпътстващите усложнения при захарен диабет.

Диабет гард - Уникалната синергична комбинация от 20 специални билки, отгледани в собствени плантации и екологично чист район са изключително ефикасни при захарен диабет тип II, стимулира бета клетките на панкреаса за образуване на инсулин. Помага за предотвратяване на свързавите с диабета усложнения.

ДИАБЕТ КЕЪР - Редовният прием на Диабеткеър оптимизира контрола на диабета и допринася за намаляване риска от по-късни усложнения.

ДИАБЕТАЛ - Много от билките, които влизат в състава на Диабетал се прилагат и при други заболявания. Когато са дозирани и комбинирани правилно, те допринасят по различен начин за възстановяването на организма от конкретната болест, в случая диабет.

ЕЧЕМИК Natural Factors- Допринася за поддържане на нормалната концентрация на кръвната захар и холестерола и за нормалната функция на панкреаса.

ЗАХАРЕН БАЛАНС (Sugar Balance) – 500 mg., 90 к. ( Organic India ) - Подпомага за нормализирането на нивата на кръвната захар, забавяне абсорбцията на захарта, постъпваща в организма с храната и благоприятно повлиява инсулиновото действие, съдействието на организма за избягване на хроничните усложнения при захарен диабет тип 1 и 2, процесите на превенция при лица, предразположени към диабет, нормализирането нивата на глюкоза в кръвта.

Канела - Канелата помага на хората със захарен диабет, като ускорява захарният метаболизъм в тялото. Тя затопля и стимулира храносмилателната система, полезна е при слабо храносмилане, колики, диария, гадене и повръщане, проблеми с корема.

КАНЕЛА 100 мл. - Канелата е подходяща в подкрепа на диетичните режими на системите, свързани със нивата на кръвната захар и липидите. Може да се ползва като екстракт за овкусяване на храни, капучино, мляко. Действа релаксиращо вечер, непосредствено преди лягане в 100 мл. горещо мляко.

КАНЕЛА ЕКСТРАКТ Cinnamon Extract – 250 mg. 90 к. ( Swanson Health Products ) - Екстракт от Канела на Суонсон е отлична билкова добавка за поддържане на здравословни нива на глюкоза в кръвта. Етеричните масла, намерени в канелата подпомагат по естествен начин здравословната функция на инсулина и спомагат за поддържане на метаболитната функция.

КАНЕЛА,ГИМНЕМА,ЧЕРНИЦА - Благоприятно за имунната система. Общоукрепващо действие. Може да се използва в диетични режими при диабет тип I и тип II.

Кръвна захар - Blood Sugar with Gymnema & Chromium 378mg е специална хранителна добавка, съдържаща мощен патентован комплекс от прецизно подбрани витамини, минерали и билкови екстракти, която спомага за контролиране нивата на кръвната захар и диабета.

Сминдух - Сминдухът е бил използван по целия свят като подправка, храна и билков тоник. Като билкова добавка, тя спомага за поддържане на захарния метаболизъм. Също така и увеличава секрецията на инсулин, създавайки спад в нивата на кръвната захар, което го прави невероятен суплемент за болните от инсулинува резистентност.

СМИНДУХ - Сминдухът притежава силно антисептично действие и облекчава симптомите, настъпили следствие на студеното време. Повлиява добре храносмилателния тракт и подкрепя обмяната на веществата. Той действа антиоксидантно и енергизиращо. Използва се като отхрачващо, антипиретично, общоукрепващо и антисклеротично средство. Увеличава кърмата. Намалява кръвната захар.

Спирулина плюс - Този продукт е богат източник на антиоксиданти, забавя процеса на стареене, елиминира свободните радикали и умора, за блестяща кожа и здрава и лъскава коса.

СТЕВИЯ тинктура 50 мл. - Благоприятно за ендокринната и сърдечно-съдовата системи. Може да се включва в диетични режими при нервно и физическо изтощение, стрес, захарен диабет.

ТУЧЕНИЦА - Благоприятно за храносмилателната, пикочовополовата, ендокринната системи.Благоприятно при запек, задържане на течности. Благоприятно допълващо действие при диетични режими на диебетици.

ХРОМ - Хромът е важна съставка на Г.Т.Ф. (Глюкозо-толерантен фактор) на молекулата-фактор за нормалното функциониране на метаболизма. Г.Т.Ф. допринася за нормалната концентрация на кръвната захар.