ЛАЗУРИТ

 

 

ОПИСАНИЕ :

 

Лазуритът е скала, която е направена от няколко различни минерала. Може да се срещне в различни цветове – най-често това са нюанси на синия цвят. Можете да намерите лазурит от светло до тъмно синьо, стигащо чак до лилаво. Има особена блясък, когато се разглежда на дневна светлина, а вечер изглежда загадъчно, дори малко мрачно, но е изключително красив и пленителен.

Лазуритът е много ценен и желан камък още в древността. Бил е използван много в Мексико, Египет, Месопотамия, Рим, Гърция. В наши дни има находища в Русия (езеро Байкал), в Афганистан. В миналото лазуритът е бил по-скъп от смарагда, защото е бил много търсен и желан, но пък се намирал доста трудно, което увеличавало и цената му.

Смята се, че лазурит може да помогне и при доста здравословни проблеми. На този камък се приписват също и много магически свойства. Ако имате проблем с очи, с далака, треска, страдате от епилепсия , някакви проблеми с щитовидната жлеза, [високо кръвно налягане, нервност, безсъние, кошмари – лазурита е вашият помощник.

Всичко, което трябва да направите, е да го носите със себе си. В някой държави дори смятат, че ако се постави на корема на бременна жена, това ще помогне на майката и ще предотврати възможността от спонтанен аборт.

В Древен Египет се е смятало, че притежанието на такъв камък, може да ви даде възможност да говорите с богове, с великите сили. Едно вярване от миналото е останало и в наши дни – смята се, че лазуритът може да ви помогне в задачата с изчистването на всякакви токсини от организма ви.

В Европа този вид камък се приема символ на искреност и много чисти взаимоотношения – ако подарите такъв вид камък на някого, това би означавало, че го възприемате като добър ваш приятел. Освен това европейците смятат, че притежанието на този вид камък ще им помогне да реализират и най-амбициозните си мечти.

В наши дни лазуритът се смята за подходящ накит, ако искате да пречистите аурата си от всякакви негативни влияния и да повикате положителното в живота и съзнанието си. Специалисти твърдят също, че този камък сбъдва мечти и носи радост на този, който го притежава.

Според астролози, този камък е подходящ за всички зодиакални знаци, но най-добре действа на хората от зодия водолей, везни и стрелец . Противопоказен е само за козирог.

МИСТИКА И КРАСОТА ! Използвайте разумно възможностите на кристалите!

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com