Матча Био 500 mg, 60 капсули Антиоксидант

 

Допринася за енергезиране на тялото, тонизиране на мозъка, подобряване паметта и когнитивните функции. Има антиоксидантно и противовъзпалително действиe.

Матча е концентрирана прахообразна форма на зелен чай, приготвена от листата на чаеното растение Camellia sinensis

През по- голямата част от периода на растеж, растението се засенчва от прекомерна слънчева светлина, за да може да произвежда повече аминокиселини и биологично активни съединения, като хлорофил и теанин. Матча е много по- концентрирана по отношение на съставките, тъй като е направена от смлени цели чаени листа.

Съдържа големи количества вещества с антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, с изключителни ползи за оптимално здраве:

•           Ускоряване на енергийния метаболизъм

•           Намаляване на оксидативния стрес и възпаленията

•           Защита на сърдечно-съдовата система от увреждания

•           Осигуряване на подкрепа за нормалното функциониране на мозъка

•           Балансиране на невротрансмитерите

•           Подобряване на контрола на стреса и повишаване на настроението

•           Детоксикиране на тялото и подпомагане загубата на тегло

Веган капсулите Mattisson съдържат органична матча на прах и осигуряват 500 мг на доза.

Едно от най- значителните предимства на матча е силно изразената ѝ антиоксидантна активност. Антиоксидантите неутрализират реактивните кислородни молекули, които увреждат клетъчните мембрани и ускоряват дегенерацията на тъканите. Матча е най- добрият източник на естествен EGCG (епигалокатехин галат). Полифенол (катехин), който действа като антиоксидант и притежава изключителни противовъзпалителни и метаболитни ефекти за тялото. Матча под формата на хранителна добавка може да помогне за защитата на клетките на тялото от увреждане и да намали риска от определени здравословни нарушения.

В допълнение редовният прием подобрява метаболизма, осигурява по- високи енергийни нива, като същевременно благоприятства изгарянето на мазнини и насърчава загубата на тегло. Този процес осигурява кардиопротективни ползи, като подобрява циркулацията на кръвта, предотвратява натрупването на плака в артериите, спомага за поддържане на здравословното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Аминокиселината L-теанин е друг основен елемент от състава на матча. Аминокиселините са молекулите, които формират основата на протеините и са от съществено значение за правилното функциониране на тялото. L-теанинът  може да бъде изключително ефективен за намаляване на стреса, за оптимизиране функцията на мозъка и подобряване на  когнитивното представяне.

Високото ниво на L-теанин в добавките с матча се отразяват благоприятно и на нивата на кръвната захар, защото усвояването на глюкозата в кръвния поток е забавено. Консумацията на матча всеки ден може да бъде от полза за регулиране на метаболизма на мазнините и за поддържане на глюкозата в рамките на здравословни граници.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза: NRV*%
Матча на прах/Camellia sinensis/ лист 500 mg 1000 mg **
Катехини 42 mg 84 mg **
EGCc 24 mg 48 mg **
L-Теанин 5.7 mg 11.4 mg **
Кофеин 14 mg 28 mg **

Мача на прах, растителна капсула (хидрокси пропил метил целулоза).

Съдържа: Кофеин.

*хранителни референтни стойности; ** не се следи

Хранителна добавка, 60 капсули

Дозировка и приложение

 Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Не се препоръчва за бременни жени и деца. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-2 пъти дневно, за предпочитане по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.

 Производител

 Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com