МИСВАК – НАТУРАЛНА ЧЕТКА ЗА ЗЪБИ

 

 

ОПИСАНИЕ:

Четката представлява корен от дърво Олденландия. Силно избелва зъбите.Подходяща е да се използва от всички възрасти.

!!!  Не се използва паста за зъби.

Sеwak или Miswak е пръчица за почистване на зъби от дървото Salvadora Persica, познато също като Арак или Ал-Арак. Известна е с отличните си почистващи и хигиенни свойства още от древни времена. Според изследвания, сравняващи използването на обикновената паста и четка за зъби с пръчицата от дървото Арак, тя дава много по-добри резултати при почистване на плака, зъбен камък както и за обща устна хигиена.

Пръчицата Sewak съдържа антисептични и почистващи елементи, които я правят по-добрата естествена четка за зъби. Може да се използва едновременно като четка, паста за зъби и зъбен конец. Натуралните нутриенти, които се съдържат в Мисвак са флуор, силиций, витамин С и триметиламин, калий, натрий, хлор, натриев бикарбонат и калциеви оксиди. Всички тези съставки укрепват зъбния емайл.

Самата кора на клончето съдържа антибиотик, който подтиска растежа на бактерии и образуването на плака. С помощта на естествените смоли в нейния състав, мисвак укрепва и защитава емайла, запазва зъбите бели и дъха свеж. Редовната употреба намалява петната от тютюневи изделия, кафе и чай. Пръчицата от дърво Ал Арак е съставена от целулозни нишки, които са гъсто сплетени и здрави, така че да не се чупят при натиск, като в същото време са меки така че да могат да навлязат в гънките между зъбите.

 Как да използвате?

Обелете кората около 5 мм, премахнете върха на влакната и разтрийте зъбите с влакната. Преди следваща употреба, отрежете върха.

Разфасовка: 3,5 гр

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com