Селен антиоксидант 200 мкг х60 таблетки Natural Factors

 

ОПИСАНИЕ:

Eстествен продукт Selenium за защитата на клетките от оксидативен стрес на марката Натурал Факторс. Този вид селен се прилага за поддържане нормалното състояние на имунната система и преодоляване на хроничната преумора. Има кардиопротективно действие при терапия със статини. Високо дозираната форма от 200 мкг е особено подходяща в началото на студения сезон, а също и при хроничен стрес, недоспиване и интензивен физически и умствен труд. Медицинската мая, от чийто екстракт произлиза, допълнително обогатява организма с минерали и микроелементи. В тази си доза, селенът е добър детоксикатор за тежки метали като кадмий и живак, както и за по-леките, включително алуминий. Не е подходящ при проблеми с щитовидната жлеза! Предлага се в опаковка от 60 таблетки.

Характеристики:

Проявява мощна антиоксидантна активност и противодейства на вредния ефект на свободните радикали.
Инхибира прекомерното образуване на свободни радикали.
Допринася за защитата на организма от тежки метали като живак, алуминий, кадмий, арсен и др.
Спомага за предотвратяване процесите на преждевременно стареене и поддържане на тъканите еластични. Приемът му се отразява благотворно на състоянието на кожата.
Насърчава нормалната дейност на имунната система и подпомага защитата на организма от вируси и инфекции.
Взема участие в производството на простагландините – вещества, влияещи на кръвното налягане и които заедно с антиоксиданти като витамин Е укрепват сърдечно-съдовата система.
Допринася за намаляване на риска от окисляване на „лошия” холестерол (LDL) и втвърдяване на артериите.

Състав: в 1 таблетка: дневна доза:
Селен (дрожди) 200 мкг 200 мкг

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com