Black Garlic Extract Черен чесън-180к.

 

Черен чесън

Капсулите с черен чесън на WeightWorld са удобен и бърз начин за ежедневен прием на тази суперхрана с множество здравословни ползи. Всяка капсула съдържа 750 mg екстракт от ферментирал черен чесън (луковица Allium Sativum) с висока бионаличност. Чесънът е богат източник на аминокиселини и други полезни компоненти, които благоприятстват работата на сърдечно-съдовата система, мозъка и черния дроб. Традиционният за азиатската кухня черен чесън укрепва вътрешната защита на организма и поддържа когнитивните способности. Чесънът действа благотворно на скалпа и подобрява състоянието на косата. Продуктът е 100% натурален.

Защо черният чесън е по-добър от белия

Черният чесън се получава чрез ферментация на пресни луковици чесън при висока температура. В резултат на този процес, черният чесън придобива по-сладък вкус и се усвоява по-добре. Съдържа повече антиоксиданти и по-високи нива на S-алил цистеин (SAC), отколкото белия си аналог. Известно е, че SAC укрепва защитните сили на тялото и подобрява усвояването на алицин – съединение, изключително полезно за сърцето. Количеството флавоноиди и алкалоиди в черния чесън е почти пет пъти по-високо от това, открито в чесъна, който не е преминал през ферментация. Тези антиоксиданти имат противовъзпалителни свойства и помагат на тялото да се справи със свободните радикали, които могат да доведат до сериозни сърдечно-съдови заболявания, болест на Алцхаймер, различни възпаления и много други здравословни проблеми. Той е без натрапчивия вкус и неприятната миризма на белия чесън.

Какви са здравословните ползи от приема на капсули с черен чесън

· Черният чесън може да намали показателите за сърдечни заболявания, включително кръвните нива на общия холестерол, LDL (лошия) холестерол и триглицеридите. Може също да повиши нивата на HDL (добър) холестерол;

· Подобрява храносмилането, възстановява функцията на черния дроб и помага за предотвратяване на затлъстяването;

· Има положителен ефект върху кръвоносната система: помага в борбата с атеросклерозата, стабилизира кръвното налягане, стимулира сърдечната дейност, подобрява еластичността на кръвоносните съдове;

· Помага в борбата с диабета. Може да се използва като естествен подсладител;

· Влияе благоприятно върху деленето и растежа на клетките и има подмладяващ ефект;

· Благодарение на съдържанието на голям брой полезни вещества, стимулира имунната система на организма и облекчава умората. Подобно на обикновения чесън, ефективно се бори с възпаленията, вирусните инфекции и настинките.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com