HERBAL HILLS- ИНДИЙСКИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

 

   

              ФИРМА”ЖАНИН-БИО” Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА СОФИЯ С ЦЕНИ НА ЕДРО И ДРЕБНО

 

Пунарнава Herbal Hills, за бъбреци, 60 капсули

 

 

 

ОПИСАНИЕ:

Пунарнава (Boerhavia diffusa) е широко разпространено многогодишно растение в Индия, което вирее на надморска височина до 2000 метра. В миналото растението заедно с корените са били използвани в медицината за различни състояния, но най-широко застъпено е било приложение на Пунарнава в Аюрведа за лечение на бъбречни и уринни проблеми. Традиционно билката е била използвана за намаляване на отоките, свързани с нарушени бъбречни, сърдечни или стомашни функции. Освен това Пунарнава притежава разхлабително, деуретично и отхрачващо действие. Съчетанието между анти-възпалителни и деуретични свойства е особено подходящо за подпомагане на лечението на бъбречни заболявания. Пунарнава е с официален статут в Индийската билкова фармакопея 2002, като диуретик и хапатито-протектор. В Аюрведа се споменава за приложение на растението при подуване на стомаха и асцит, причинени в резултат на цироза на черния дроб в ранен стадий и хроничен перитонит.

Основно приложение на Пунарнава според Аюрведа:

Действието на Пунарнава е: горчиво, охлаждащо, стягащо и пречистващо. Смята се за отличен диуретик и се използва в редица лечения, когато е необходимо отстраняване на излишните течности от тялото.

Сърце:  конгестия; прекомерна поддръжка на течности; сърдечен оток; оток в резултат на сърдечна недостатъчност.

Бъбреци:  При симптоми на всички видове нефрити и нарушени уринарни функции. се заразява на пикочни мехур и отици, използвайки целия организъм. Билката редуцира излишъка на течности, подуване и отоцитите.

Стомашно-чревен тракт:  Пунарнава усилване т.нар. „храносмилателен огън” и е полезен при лениви черва и затруднени стомашни функции. В древността е била използвана при подуване на стомаха, метеоризъм и глисти.

Стави:  Прилага се при подуване на ставите и поддръжка на течности. Премахва токсините от ставите и тъканите, като улеснява ексретирането (изхвърлянето) им съответно през бъбреците и урината.

Фармакологично действие: Пунарна (Boerhavia diffusa) е показала антибактериални свойства, основно гама отрицателни бактерии. Екстрактът от листата проявява антиоксидантни и противохепатитни свойства във фармакологичните модели. Пунарнавин е алкалоид, изолиран от Boerhavia diffusa, който при клинични изследвания е показал противотуморно и антиестрогенно действие.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Оказва благоприятен ефект върху дейността на отделителната система и бъбреците.

Да се приема по 1 капсула два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

 

Лив-първ Herbal Hills, за черен дроб

Опаковка: 60 табл. по 500мг.

Състав в 1 таблетка: Индийска ехинацея  (Andrographis paniculata)  екстракт – 100мг.; Чанка пиедра  (Phyllanthus niruri)  екстракт – 50мг.; Свещен босилек  (Ocimum sanctum)  на прах – 50мг.; Пурпурна тефрозия  (Tephrosis purpurea)  екстракт – 50мг.; Пикрориза куроа  (Picrorhiza kurroa)  на прах – 50мг.; Синя жлъчка   (Cicnorium  intybus)- 50мг; Пунарнава  (Boerhavia diffusa)  екстракт – 25мг.; Фалшива маргаритка  (Eclipta alba)  екстракт – 25мг.; Гудучи  (Tinospora cordifolia)  екстракт – 25мг.; Терминалия арджуна   (Terminalia  arjuna) – 25мг.; Бял равнец  (Achillea  millefolium) – 25мг.; Тамарикс галика (Tamarix Gallica) – 25мг.

Оказва благоприятен ефект върху дейността на черния дроб

 • Гилой (Tinospora cordifolia) се използва за лечение на жълтеница, диабет и реактивен артрит, както и като имуностимулант. Установено е, че Гилой (Tinospora cordifolia) може да инхибира ензима – моноаминооксидаза, като по този начин предотвратява разграждането на моноаминовите медиатори в ЦНС – допамин, норадреналин, адреналин, хистамин. В традиционната медицина МАО – инхибиторите с лекарствата по избор при лечение на депресия. Паркинсонова болест, агорафобия.
 • Калмег ( Kalmegh)  или Andrographis paniculata притежава мощно имуностимулиращо, хепатопротективно и жлъчегонно действие, дължащо се основно на цикличния дитерпеноиден лактон – андрографолид. Проучване в Индия при 20 пациенти с инфекциозен хепатит Показано е, че следното лечение с 200 mg екстракт от Андрографис за два пъти на ден 80% са били стабилизирани, а 20% са показали подобрение на симптомите по посока. Билката е естествен имуноусилвател и подобрява подобрението на Хепатит – Б; вирус на херпес и грип. Има изключително много антиканцерогенни свойства при рак на простатата и рак на гърдата.
 • Еклипта Алба (Eclipta Alba) е билка, наричана още и фалшива маргаритка. Тя е много полезна за лечение на цироза, косопад, затлъстяване на черния дроб, вреда от алкохолизма, както и за други чернодробни заболявания.
 • Чанка пиедра  (Phyllanthus niruri)   за лечение на всички форми на Хепатит. Използва се при бъбречни и чернодробни смущения, основната причина е да елиминира токсините от тялото. Чанка пиедра може да се получи от жълтеница в рамките на 4-5 дни, при инфекциозни и токсични хепатити, запушване на жлъчните пътища, чернодробни и жлъчни тумори, сепсис.
 • Босилек (Ocimum sanctum) противодейства на метаболитния стрес чрез нормално поддържане на цялото количество глюкоза в кръвта, кръвното налягане и липидите. При психологическия стрес – подобрява паметта и когнитивната функция; притежава анксиолитичен ефект – успокояващо действие, премахване на тревожността, страха, безпокойството и други нарушения в емоционалната сфера.
 • Пунарна ( Boerhavia diffusa) се използва за намаляване на отоките, свързани с нарушени бъбречни, сърдечни или стомашни функции. Освен това Пунарнава притежава разхлабително, деуретично и отхрачващо действие. Съчетанието между анти-възпалителни и деуретични свойства е особено подходящо за подпомагане на лечението на бъбречни заболявания, при подуване на стомаха и асцит, причинени в резултат на цироза на черния дроб в ранен стадий и хроничен перитонит.
 • Пурпурна тефрозия (Tephrosia purpurea) се използва при заболявания на черния дроб, далака, сърцето и кръвта, при отравяне. Коренът на Tephrosia purpurea има диуретични свойства, повлиява жаждата, обогатява кръвта, лекува диарията, полезен е при бронхит, астма, чернодробни заболявания, заболявания на далака, възпаления, циреи и пъпки. Известна с ефективност при жлъчни фебрилни пристъпи, обструкции на черния дроб и далака. Установено е, че показват добри резултати, приложени при цироза и вирусен хепатит.
 • Пикрориза куроа (Picrorhiza kurroa) е билка, известна в китайската и индийската медицина със свойствата си да нормализира нивата на чернодробните ензими.
 Да се приема по 1 капсула два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

Фемохилс(Femohills) – за женско здраве и хормонален баланс

Този уникален растителен комплекс от растенията на Аюрведа е създаден специално за жени във всяка възраст, за да подпомогне хормоналния баланс и репродуктивната система. Билковият състав има пряко отношение към поддържане здравето на женските полови органи, лице, коса и кожа. Особено подходящо средство за превенция на кисти, миоми, безплодие и онкологични диагнози!

Състав на продукта и полезни свойства на растенията:

ШАТАВАРИ- В Индия Шатавари /Div Asparagus/ е растение, използвано в продължение на хиляди години като подмладяващ тоник за женското здраве от всички възрасти. Шатавари балансира енергийните нива в женския организъм през всички житейски цикли – от началото на менструалния цикъл, през майчинството до менопаузата. Шатавари е един от най-добрите адаптогени в света и спада към семейството на т.нар. “суперхрани” като подпомагане на имунитета и издръжливостта и подкрепа на репродуктивните функции и при двата пола, въпреки че е известно повече като “женска билка”, заради богатото съдържание на фитоестрогени, така необходимо за доброто женско здраве. Действието на билката е подобно на действието на китайската ангелика, див сладък картоф, листата от малина и вечерна иглика. Нейните около десетина вида фитоестрогенни молекули са само един от десет различни механизма за действие за поддържане на жизнеността на организма.

ЛОДРА -повлиява благоприятно редица гинекологични състояния. Едно от тях е левкорея или бяло течение при жените, което се причинява от вагинална инфекция. Антимикробните и противовъзпалителни свойства на лодра успешно лекуват това неразположение. Кръвоспиращите й свойства облекчават обилната менструация.
Лодра е полезна и за жените, страдащи от синдром на поликистозни яйца, тъй като балансира нивата на женските хормони, като същевременно понижава нивата на тестостерона в женското тяло. Това подпомага узряването и отделянето на яйцеклетките, което би било невъзможен процес при хормонален дисбаланс.
Лодра спомага за поддържане на естрогена и прогестерона в женското тяло, което е чудесно средство за справяне с нередовния месечен баланс и за облекчаване на предменструалния синдром.

АШОКА Ашока / Sraca Indica/ Аюрведа му свързва действието с контролирането и облекчаването на маточните кръвоизливи и е известно като един от най-добрите тоници за жената. Освен това Ашока има повишен и естрогеноподобен ефект върху ендометриума и яичниковата тъкан. Оказва благоприятно влияние при миоматозни възли, дисменорея и при депресия. Ашока е: аналгетик, кръвоспиращо и подпомагащо женските полови органи, оказва благоприятно влияние при маточни кръвотечения, миоматозни възли и дисменорея.

АЛОЕ ВЕРА – / Kumari/ Има над 75 полезни вещества. В състава на растението влизат: Витамини: А, група В (включително В12), С, Е; Минерали: калций, хром, желязо, магнезий, селен и цинк. Ведете смятате, че растението дава на жената младост и има регенериращ ефект върху женската природа, при различни женски репродуктивни заболявания. Чудесно слабо средство.Помага за пречистване на организма от токсини.Подобрява работата на храносмилателната система.Помага за правилно функциониране на репродуктивната система, кръвообращението и черния дроб. Имуностимулатор за тези, които имат хронични имунни заболявания с макрофагите и белите кръвни клетки, които се борят с вирусите.

ДАШМОЛ (Dashamula Churna) – 10 лечебни корена. Доказан е за възстановяване на здравето на жените. Dashmula churna е показана за кистични яичникови образувания, фиброкистозна мастопатия, нарушения на щитовидната жлеза, пневмония, доброкачествени тумори и профилактика на рака. Признато почистващо и противостареещо средство. Всички от 10-те растения имат свои специфични лечебни свойства, които помагат ефективно при много проблеми: общо неразположение, сексуална слабост, чернодробни и бъбречни заболявания, ревматизъм, настинки, треска и алергии. Ефективност и при главоболие, мигрена и безсъние.
Указания за употреба:  Като хранителна добавка, вземете по една капсула два пъти дневно, за предпочитане след хранене, или както е препоръчал лекуващия лекар. За по-добри резултати трябва да се приеме с топла вода.

Арсохилс /при хемороиди/

 •  Опаковка: 60 таблетки по 500мг.
 • Състав в една таблетка: Слонски ямс  ( Amorphophallus campanulatus )  екстракт – 200мг; Месуа  ( Mesua ferrea )  екстракт – 50мг.; Боракс  (Borax)  на прах – 25мг.; Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт – 50мг.; Виданга  ( Embelia ribes )  екстракт – 50мг.; Читрак   (Plumbago zeylanica)  екстракт – 50мг.; Сена  ( Cassia angustifolia  )  екстракт – 50мг.; Пурпурна тефрозия  (Tephrosis purpurea)  екстракт – 25мг.
 • Поддържа нормалната функция на храносмилателната система.
 • Помощ за лечение на симптомите, свързани с подуване и газове.
 • Улеснява естественото движение на червата

Съдържание и хранителни стойности в препоръчителна доза за дневен прием (2 таблетки)

Слонски ямс   (  Amorphophallus campanulatus  )   екстракт  Месуа   (  Mesua ferrea  )   екстракт Боракс   ( Borax )   на прах

Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт

Виданга   (  Embelia ribes  )   екстракт

Читрак    (Plumbago zeylanica)   екстракт

Сена   (  Cassia angustifolia   )   екстракт

Пурпурна тефрозия   (Tephrosis purpurea)   екстракт

Слонският ямс   (  Amorphophallus campanulatus  )  ритежава силно лечебно качество и се изпраща като храна в Индия. Използ  -   ва се грудката на растението.Слонският ямс подпомага възхраносмилането, възбужда апетита,  повишава естественото движение  на червата и има газогонно действие. Използва се за превенция и лечение на редица  стомашни неразположения и се свързва с тях  заболявания като: възстановяване, хемороиди, метеоризъм (подуване на стомаха), киселини, колики, запек, анорексия и др. В  медицинските практики най-често билката се прилага   при хемороиди и запек.

Месуа   (  Mesua ferrea  )  екстракт:  има  лечебни свойства по отношение   на оздравяването на рани и други смущения, свързани с кървене,  като хемороиди, маточни кръвоизливи и други,  подпомагащи храносмилателната активност. Билката  потиска подобреното на бактериите – причинители и има спазмолитично действие. Стягащото действие на Месуа се използва при прекомерното изпотяване.

Боракс   (Borax)   на прах:  Боракса е минерал и представлява важно съединение на елемента Бор за   лечение на хемороиди. 

Трифала: класическа аюрведична формула за стомашно-чревния тракт. Трифала подобрява храносмилането, очиства дебелото  черво, възстановява редовното изхождане (хроничен запек).  

Виданга   (  Embelia ribes  )  :  подходяща е за хора, страдащи от   хемороиди и други аноректални смущения.  Демонстрира забележителен  ефект при   опаразитиране с глисти  , притежава добри антибактериални свойства. Подобрява нервната система и  функцията на мозъка. Нормализира храносмилателната активност.

Читрак    (Plumbago zeylanica)  : При проведени клинични изследвания е установено, че билката потиска активността на бактериите като   Ешерихия коли, стафилококи и салмонела.  Намира приложение в редица медикаменти, предназначени за   стомашни болки,  повишена киселинност, хемороиди, кожни заболявания, анемия   и др.  

Сена   (  Cassia angustifolia  )  :Листата и плодът на растението се използват   при запек Както другите, съдържащи антрахинонови  гликозиди на растенията и сената дават късен ефект (10—12 часа след приемането на билката). Действието е меко, безболезнено и не се  последният  о  т запек.  Това позволява да се прилага при запек в тежко болни, чернодробно болни и при хемороиди. При условие  - при използване на слабия ефект отслабва. Прилага се и като диуретично средство.

Пурпурна тефрозия   (Tephrosis purpurea  ) : Използва се при заболявания на черния дроб, далечината, сърцето и кръвта, при отравяне. Коренът на Tephrosia purpurea има диуретични свойства, повлиява жаждата, обогатява кръвта, лекува диарията, полезен е при бронхита , астма, чернодробни заболявания, заболявания на далака, възпаления, циреи и пъпки. В традиционната индийска медицина  билката е известна с нейната ефективност при жлъчни фебрилни пристъпи, обструкции на черна дроб и далака.  

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Поддържа нормалната функция на храносмилателната система. Помощ за лечение на симптомите, свързани с подуване и газове. Улеснява естественото движение на червата.

Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

Трибулус /Бабини зъби/, Herbal Hills

 Опаковка: 60 веган капсули по 350 мг.

 • Състав в една таблетка: 250mg Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) екстракт от плод и 100mg Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) плод на прах
 • Допринася за поддържане на нормалната функция на пикочо-половата система, простатата и бъбреците.
 • Благоприятства естественото производство на мъжки полов хормон – тестостерон.
 • Състав:  Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) екстракт от плода-  500mg
 • Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) плод на прах.-  200mg

Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) ефектът за поддържане на нормалната функция на пикочо-половата  система, простатата и бъбреците. Благоприятства естественото производство на мъжки полов хормон – тестостерон. Съдържа стероидни фуростанови и спиростанови сапонини, сапогенина диосгенин, гиогенин и  хлорогенин, стигма-стерол и кампестерол; флавоноидит кемпферол, астрагалин, трибулозид и рутин; алка- лоиди от харманов тип; тлъсто масло.Tribulus terestris е ценна билка, известна с приложение в народната медицина не само у нас, но и в много части на света. Използва се за лечение на безплодие и нарушения на  либидото при мъжете и жените (импотентност), като полово страдащо средство. При оскъдна и нередовна  менструация, както и при хронично заболяване на половите органи. Използва се при хемороиди, пясък и ка мъни в бъбреците, спазми на жлъчните пътища, при увеличаване на простатата, при намалена стомашна киселинност , за лечение на сърдечно съдови заболявания, намаляване на холерола в кръвта, при високо кръвно,  при използване на черна дроб, бронхит, коклюш, мигрени, разширение на вената, екземи, невралгии. това като  билката добавя производството на лутеинизиращ хормон, което влияе пряко върху производството на  тестостерон, екстрактът от него се използва в хранителните добавки с помощта на спортистите. Тези добавки са  за увеличаване на силата, мускулния растеж и теглото.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Трибулус терестрис (Tribulus terrestris) е ефектът за поддържане на нормалната функция на пикочо-половата  система, простатата и бъбреците. Благоприятства естественото производство на мъжки полов хормон – тестостерон.

Да се приема по 1 кап. 2 пъти дневно, за предпочитане след хранене. За по-добри резултати, да се приеме с  топла вода.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Да се запази на място недостъпно за деца.

 

Шатавари, Herbal Hills , за женско здраве

Опаковка: 60 капсули по 350мг.

Състав в една капсула: Шатавари (Asparagus racemosus) екстракт от корен – 250мг.; Шатавари (Asparagus racemosus) корен на прах – 100мг.

Оказва благоприятен ефект върху хормоналния баланс и репродуктивните функции на женския организъм

 • Шатавари се счита за най-ефективната билка за жени, поради цялостната и способност да балансира женската хормонална система, да поддържа в добро здраве женските репродуктивни органи и по този начин да увеличи плодовитостта при нежния пол. В древността Шатавари е основно средство за подготовка на жената за предстояща бременност и превенция на неуспешна такава. Освен това билката осигурява лактацията – физиологичен процес на производство на кърма при човека. В буквален превод Шатавари означава – „да имаш 100 съпруга” и затова аюрведичните текстове основателно изразяват положението, че билката укрепва и подсилва жената от гледна точка на способността и да произведе хиляди здрави яйцеклетки.
 • Шатавари съдържат фито-естрогени, които се проявяват прекурсори на естрогена и в смисъл на това са много ефективни при жени, страдащи от естествено ниски стойности на хормона в резултат на менопаузата, както и вследствие на претърпени операции, като хистеректомия – хирургично отстраняване на матката и други .
 • Шатавари се счита за подмладяваща билка и натурално средство при безплодие. Освен озброените по-горе ползи, редица източници, създадени за установени ефекти върху повишеното либидо на пациентите при пациентите, подпомагат подпомагането при инфекция на половите органи, дори повишената способност за овлажняване на лигавицата на влагалището при жените, страдащи от вагиналната сухота. Корена на растението се препоръчва също така при обилна менструация и бяло течение. Намалява неразположенията, свързани с менструалния цикъл, включително болка и загуба на кръвта. Облекчава умората при жената, сутрешната отпадналост и гадене.
 • Действието на билката е подобно на действието на китайската ангелика, див сладък картоф, листата от малина и вечерна иглика. Заедно с Ашвагандата /индийски жен–шен/, Шатавари е една от най-добрите билки за поддържане на жизнената енергия, имунитета и репродуктивните функции на организма.

Да се приема по 1 капсула два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

 

ГАРЦИНИЯ Камбоджа-Garcinia Cambogia-Herbal Hills

 

60 веган капс.

ОПИСАНИЕ:

Камбоджанската Грациния традиционно се използва за подпомагане на контрола на теглото.
Камбоджанската Грациния е билка, която съдържа хидроксилимонена киселина (HCA), която подпомага поддържането на здравословното тегло.

В Гарциния Камбоджа се съдържа активното вещество Hydroxycitric Acid (HCA), известно на широкия пазар като цитрин. Билката потиска синтеза на мазнините, подобрява изгарянето им като пълноценно гориво по време на тренировка и потиска глада. HCA блокира превръщането на простите захари в мазнини, инхибира процесите на синтеза на мастни киселини в черни дроби. Изследвания съчат, че потиска апетита. Това става, чрез увеличаване на производството на серотонин. Стимулира мускулните клетки да черпят енергия от мастните депа.

Ако желаете да понижите апетита си, да изгорите повече мазнини или да блокирате образуването на това вследствие на диетата, богата на прости захари, можете да опитате въздействието на НСА върху собственото си тяло.

HCA се усвоява от организма в стомаха, дванадесетопръстника и тънките черва. Важно е да се отбележи, че трябва да се избегне потреблението на НСА заедно с ястия, богати на влакна, защото се влошава нейното усвояване.
Ползите от приема на били Гарциния Камбоджа може да обобщите по следния начин:
• Бързо изгаряне на мазнините от мастните депа
• Потискане на апетита
• Възстановяване на превръщането на поетите калории в излишни мазнини
• Нормално възстановяване на холестерола и триглицеридите в кръвта

 СЪДЪРЖА:

Доза в 1 капсула
Garcinia Cambogia (кората на плодовете) 400 мг.
Други съставки: оризово брашно, желатин, може да съдържа един или и две от следните: магнезиев стеарат, силициев диоксид.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Препоръчителен прием:  по 1 капсула два пъти дневно, за предпочитане след хранене. За по-добри резултати, да се приема с топла вода.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Да не се използва от лица под 18 години.
Да се запази на недостъпно за деца място.
ВНИМАНИЕ: Не приемайте този продукт, ако сте бременна или кърмите.

Трифала, Herbal Hills, здравословно храносмилане

Опаковка: 60 табл. по 500мг.

 • Състав в една таблетка: Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт – 250мг.; Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) на прах – 250мг.
 • Оказва благоприятен ефект върху процесите на храносмилане и процесите върху отделянето на продуктите от обмяната на веществото.
СЪСТАВ: Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) на прах 500 мг 500 мг

Трифала е класическа аюрведична формула за стомашно-чревния тракт. Трифала подобрява храносмилането, очиства дебелото черво, възстановява редовното изхождане (хроничен запек). В състава на вашата хранителна добавка се съдържат растителни екстракти със следното действие:

Харитаки или Терминалия чебула (Terminalia chebula) се използва при тежки интоксикации, изразяващи се в запек, гъст сивкав налеп на езика, коремна болка и подуване на корема, вонящи изпражнения и дъх, метеоризъм, слабост и забавен пулс. Оказва благотворно влияние при стомашно-чревни заболявания, неоплазии, асцит, хемороиди, разширение на черния дроб и далака, глисти и колит. Харитаки може да се използват следните операции и като адювант с други лекарства, които влияят на стомашния двигател. Харитаки се включва в диетите на хора, склонни към преяждане, а за здрави хора с прекомерно образуване на газове в стомаха, това е билка, която облекчава подобно състояние.
Амла (Phyllantus emblika) или Amalaki подпомагат храносмилането, балансират и нормализират състоянието на невро-ендокринната система, регулират хормоналните функции на критичните органи: щитовидната жлеза, панкреаса, тимус, надбъбречните жлези, репро-дуктивната система. Амалаки има силни антиоксидантни свойства, повишава хемоглобина, регулира кръвния захар и нивата на холестерола, подпомага растежа на косата и ноктите, укрепва костите и зъбите, има антистареен ефект, противовъзпалителен и адаптогенен ефект.

Бахеда /Terminalia belerica/ проявява  стягащо, тонизиращо и спазмолитично действие . Вкусът ì е стипчив, сладко-горчив и пикантен. Лечебните свойства на Бехада са посочени към балансиране на състоянията с повишено отделяне на слуз,  астма, бронхите, алергии и хълцане.  Подобрява усвояването на хранителните вещества и действието на червата.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Трифала е комбинация от плодовете на три растения – харитаки, бахеда, амла. Оказва благоприятен ефект върху процесите на храносмилане и процесите върху отделянето на продуктите от обмяната на веществото.

Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Да се запази на място недостъпно за деца.

Ако сте бременна или кърмите, следвайте със специалист преди употреба.

Хемохилс, пречистване на кръвта и лимфата

(продуктът не е наличен)

ОПИСАНИЕ:

 • Опаковка: 60 таблетки по 550мг.
 • Поддържа нормалната функция на кръвоносната система. Помощ за образуването на кръвните клетки  

Състав: Манджиста   (  Rubia cordifolia  )   екстракт Индийска сарсапарила   (  Hemidesmus indicus  )   екстракт Пунарнава ( Boerhavia diffusa ) екстракт Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт Сминдух ( Trigonella foenum   )  екстракт   Харитаки   (    Терминали  чебула  )  Нийм   (  Azadirachta indica  )   екстракт  Алое вера   (  Aloe barbedensis   екстракт

Манджиста  ( Rubia cordifolia )  е една от най-добрите билки за пречистване на кръвта според Аюрведа. Тя може да отстрани редица токсини от кръвта, за да подобри нейния поток и циркулация. Тази билка е едно от средствата за лечение на различни системни проблеми като повишаване на пикочната киселина и опасен артрит, подуване на жлезите, повтарящи се инфекции на кожата и други заболявания на кожата като пигментация и левкодерма. Тя също така включва всички форми за лечение на матката и пикочните инфекции, диария, дизентерия и хронични трески. Манджиста има репутацията на билката с много добър ефект върху кожата. Използва се външно и външно, помага на кожата да придобие блясък и сияние и е основно помощно средство за премахване на пъпки, лунички и пигментации.

Индийска сарсапарила  ( Hemidesmus indicus )  е билка, която се използва от древни времена за пречистване на кръвта и при ревматизъм. Притежава тонизиращи, потогонни и диуретични свойства.

Пунарна (Boerhavia diffusa) – традиционното растение се използва за намаляване на функциите на отците, свързани с нарушени бъбречни, сърдечни или стомашни. Освен това Пунарнава притежава разхлабително, деуретично и отхрачващо действие. Съчетанието между анти-възпалителни и деуретични свойства е особено подходящо за подпомагане на лечението на бъбречни заболявания, като диуретик и хапатито-протектор.

Трифала : използва се при тежки интоксикации, изразяващи се в запек, гъст сивкав налеп на езика, коремна болка и подуване на корема, вонящи изпражнения и дъх, метеоризъм, слабост и забавен пулс. Билковата комбинация повишава хемоглобина, регулира кръвния захар и нивата на холестерола, подпомага растежа на косата и ноктите, укрепва костите и зъбите, има антистареен ефект, противовъзпалителен и адаптогенен ефект.

Сминдух  ( Trigonella foenum )  – семената се използва за пречистване на кръвта, бъбреците и черните дробове. Това е и подходящо средство за намаляване на апетита и се препоръчва при анемия или физическа отпадналост, тъй като като повишен хемоглобин. Поради наличието на диосгенин и изофлавони в състава си, сминдухът се препоръчва срещу редица типични женски проблеми. Той облекчава симптомите на дискомфорт и менструални спазми при ПМС облекчава състоянието при менопауза и тушира усещането за „горещи вълни”, и предотвратява честите смени на настроенията.

Нийм  ( Azadirachta indica )  – подобрява нарушено кръвообращение, лекува главоболие и нервно разстройство, нарушено храносмилане и хепатит, подсилва имунната система, помага в борбата с настинки, грип, възпалено гърло. Нийм пречиства кръвта, подпомага имунитета и цялостната активност на организма и го прави по-устойчив на детето.

Алое вера  ( Aloe barbedensis ) – има  имуностимулиращо и почистващо действие върху организма. Приема всяко хармонизиране на системите на тялото, особено действието на дебелото черво. Подобрява храносмилането и има мек слаб ефект.
Алое Вера се използва в козметиката и медицината. Употребата му с медицинска цел е спомената през първия век от новата ера в Новия завет на Библията. През вековете и до днес алтернативната медицина придава на Алое освежаващи и подмладяващи свойства. В миналото екстракти от растението се използват за лечение на изгаряния, за предотвратяване на инфекции в рани и други кожни проблеми.

Харитаки или Терминалия чебула (Terminalia chebula) се използва при тежки интоксикации, изразяващи се в запек, гъст сивкав налеп на езика, коремна болка и подуване на корема, вонящи изпражнения и дъх, метеоризъм, слабост и забавен пулс. Оказва благотворно влияние при стомашно-чревни заболявания, неоплазии, асцит, хемороиди, разширение на черния дроб и далака, глисти и колит. Харитаки може да се използват следните операции и като адювант с други лекарства, които влияят на стомашния двигател. Харитаки се включва в диетите на хора, склонни към преяждане, а за здрави хора с прекомерно образуване на газове в стомаха, това е билка, която облекчава подобно състояние.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Поддържа нормалната функция на кръвоносната система. Помощ за образуването на кръвните клетки.

Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

 

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, тел. 02/9 892 803; Мобилен: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com