L-Tyrosine/ Л-Тирозин 500 mg х 60 капсули

 

 

ОПИСАНИЕ :

 

При психоемоционален стрес и проблеми с вниманието, паметта и концентрацията.

Лесно забравяте и трудно се концентрирате, прекъсвате се колебаете за какво ли не, все по-често сте в лошо настроение. Заспивайте трудно, а сънят ви е лек, през по-голямата част от деня сте уморени и разсеяни. обикновено сте раздразнителни, нервни и нетърпеливи. Преследват ви натрапчиви мисли, в по-напрегнати ситуации се паникьосвате. Случва се да имате нервни тикове, сърцебиене, храносмилателни проблеми… Всичко това представлява само малка част от симптомите на дистрес – увреждащият, негативен дистрес. Ако бъде оставено без контрол, продължителното състояние на дистрес може да доведе до изключително неприятни последици и сериозно да влоши качеството ви на живота!

Л-тирозин действа като адаптоген в условия на интензивен физически и психичен стрес. Релаксира нервната система. Допринася за постигане на добър психоемоционален баланс и спомага за поддържане на доброто настроение.

Л-тирозин намалява усещането за умора, нормализира кръвното налягане, подобрява паметта, фокуса и вниманието.

Л-тирозин отговаря на организма към стреса, в това число често и продължително излагане на студ, продължителни периоди на физическо и психическо натоварване, загуба на сън и др.

L-тирозинът е неесенциална аминокиселина, която влиза в състава на протеините в тялото. Тя е необходима за протеиновия синтез и действие като прекурсор на няколко важни връзки, включително тироксин и меланин, както и на невротрансмитерите допамин и норепинефрин.

Допаминът и норепинефринът са важни хормони и трансмитери на централната нервна система. Те са важни за поддържане на добро настроение и максимален фокус и кондиция. Увеличавайки нивата на допамин и норепинефрин на целево ниво, L-тирозин действа за поддържане на неврологичното здраве, концентрацията и нормалния жизнен тонус.

Установено е, че дефицитът на допамин и норепинефрин води до неврологични нарушения, включително нарушено внимание, проблеми със паметта, разстройства на настроението, депресивни или тревожни състояния и др.

Продуктът на  Natural Factors , е източник на L-тирозин в свободна и лесно усвоима форма.

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
L-тирозин 500 мг 3000 мг

Други съставки: Вегетарианска капсула (въглехидратна гума [целулоза E460], пречистена вода), дикалциев фосфат дихидрат E341(ii), растителен клас магнезиев стеарат E572 (лубрикант), силициев диоксид E551.

Не съдържа изкуствени консерванти, оцветители и подсладители; царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница, глутен или май. Аминокиселин в свободна форма.

Нето тегло: 54 g

Дозировка и приложение

 

Дозировка и приложение: По 2 капсули 3 пъти дневно.

Приложение: Л-Тирозинът е аминокиселин, който изглежда за поддържане на нормалното състояние на нервната система, концентрацията и за нормалното състояние на организма при физически и психически стрес.

Забележка: Да се използва при необходимост. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Виж опаковката.

Производител

 

Производител: Natural Factors, Канада

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, тел.: 02/9 892 803; Мобилен: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com