Кристали

Кристали

 

 

 

АВАНТЮРИН - Носи успех на всички предприемчиви хора, които не се боят от риск.

АЗУРИТ – При проблеми със ставите, артрит, гръбначни изкривявания, зъби, кожа, бъбреци, чернодробни проблеми и проблеми с далака. Поставя се върху болното място продължително време. Дейстава детоксикиращо и намалява стреса.

АМАЗОНИТСемеен камък – дава стабилност на семейството и укрепва взаимоотношенията. Има свойството да пази дома от всякакви природни бедствия, като земетресения, пожар, наводнения и др. Затова някои хора го поставят в основите при строежа на нова къща.

АМЕТИСТ – лекува мигрена, главоболие, психични разтройства, пречиства кръвта и укрепва имунната система.

АХАТ – накитите с ахат помагат при болести на гърлото, сърцето, белите дробове, укрепват имунитета и усилват потенцията на мъжа. Освен това ахатът гони нощните кошмари и защитава от инфекции.

ГРАНАТ – Положен върху челния енергиен център, алмандинът помага при проблеми с кръвното оросяване и дарява сили при силно изтощени организми.
ЖАДЕИТ – символизира петте добродетели на човека: мъдрост, справедливост, решителност, милосърдие, смелост.

КАРНЕОЛ – регулира кръвообращението при жените, успокоява треската и нервните болести, укрепва зъбите. Спомага за по-бързото зарастване на рани, а също така при ревматизъм, артрит, невралгии и мускулни спазми. Много добре се повлияват от него и кръвопречистващите органи – черен дроб, далак, панкреас и жлъчка.

КЕХЛИБАР - Древните го използвали като амулет за щастие и здраве и го наричали Слънчевият камък. С това обаче не се изчерпват начините му за употреба. Смятало се, че няма болест, която кехлибарът да не може да изцели.

КОРАЛ – отдавна се смятат за полезни в лечението на психични заболявания и анемии. Укрепват кръвоносната система и костите на тялото. Може да се използва и за стимулиране регенерацията на тъканите.

КОСИТЕ НА ВЕНЕРА – разкрепостява духа, осигурява емоционално и физическо равновесие, облекчава гнева.

КОТЕШКО ОКО –  подсилва концентрацията по време на учене и помага на собственика си да мисли по-чисто и предприемчиво.

ЛАБРАДОРИТ -  лекува волята, подобрява концентрацията, вдъхва смелост и яснота.

ЛУНЕН КАМЪК – пази от лоши очи, прекалена мечтателност и насочва човешката енергия във вярната посока, помага при реализирането на служебни и лични дела.

ЛАЗУРИТ -  проблем с очи, с далака, треска, страдате от епилепсия , някакви проблеми с щитовидната жлеза, високо кръвно налягане, нервност, безсъние, кошмари

МАГНЕТИТ – един от малкото камъни, които влияят стимулиращо върху всички чакри, и това е свързано със структурата на магнетита.

МАЛА ОТ РУДРАКША ( Rudraksha beads Mala ) – успокоява централната нервна система, нормализира кръвното налягане и спомага за общото укрепване на здравето, защитава от лоши енергии и лекува.

НЕФРИТ – може да се използва при заболявания на очите, помага за защита срещу заболяване на бъбреците, нервната система, полезен е за прочистването на кръвта, за имунната система, за тимусната жлеза, за здрава коса, за далака, за бъбреците, за сърцето, помага при лошо храносмилане и запек.

ОБСИДИАН – Колието, направено от обсидиан, влияе положително на стомаха, подобрява кръвно налягане, повишава имунитета и подпомага работата на бъбреците и на половата система.

ОНИКС – отнема стреса, облекчава болката, помага за емоционалния баланс и самоконтрол. Бижутата с оникс повишават потентността, изострят слуха, подмладяват и подобряват паметта.

ОПАЛ – подобрява зрението, усилва чувствата, носи добър късмет и предпазва от болести.

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ – Помага при сърдечни, стомашни и очни заболявания, предпазва от безсъние и действа успокояващо при дихателни проблеми. Също може да предпазва от световъртеж и нормализира кръвното налягане, а ако се постави в стаята, то той пречиства въздуха в нея, спомага за концентрация на вниманието и проникване в същността на нещата.

РОЗОВ КВАРЦ – лекува сърцето и спомага за правилното функциониране на кръвоносната система, бъбреците, надбъбречните жлези, половите органи, черния дроб, белия дроб, увеличава плодовитостта и защитава от радиация.

СЕДЕФ – микроелементите в състава на седефа са в състояние да оказват стимулираща и укрепващо въздействие върху целия организъм на човека.

СОДАЛИТ - истински магически кристал с много ясни индикатори за възстановяване на зрението, жлезите, лимфната система.

ТИГРОВО ОКО – може да ви бъде полезен във вземането на правилни решения, стимулира разбирането на нещата от живота в истинската им същност, подобрява взаимоотношенията с околните, подобрява настроението.

УНАКИТ – има способността да ви освободи от дълбоко погребана емоционална болка и да подпомогне оздравителния процес на организма.Той спомага и за заздравяване на органите, мускулите и тъканите.

ФЛУОРИТ – Всички цветове на дъгата съдържащи се в тези камъни са важни балансьори и лечители.

ЦИТРИН -  – защита, психична сила, предпазва от кошмари, камък на търговеца.

ЯСПИС – подобрява настроението, нормализира съня, гони безпричинните страхове и дори може да лекува психически разстройства.

ОРЕЛ – .

ПИРАМИДА – .

СОВА – .