САНДАЛОВО ДЪРВО ( Santalum album )

 

ДЕЙСТВИЕ:

Действа антисептично и противовъзпалително. Спомага за възстановяването на сухата и мазна кожа. Балансира производството на себум. Помага за лекуването на белези и стрии. Има антисептично, противовъзпалително действие и стягащ ефект като предизвиква стягане на венците, мускулите и кожата. Дезинфектант и действа успокояващо, отхрачващо, тонизиращо, има забележителни лечебни свойства. Защитава от инфекции, вътрешни рани и язви по кожата. Има приятен охлаждащ ефект, облекчава възпаленията, успокоява кожата и помага при заличаването на белези и петна. Ароматът му държи настрана микробите и малките насекоми. Използва се за къпане или като лосион. Може да се смеси с масла и да се прилага върху кожата, като по този начин я защитава от инфекции. Сандала предпазва от възпаления, тревожност, страх, стрес, безпокойство. Използването му води до релаксация, спокойствие, повишаване на концентрацията, стимулира положителните мисли. С него не бива да се прекалява. Добре е да не се използва сурово върху кожата. То трябва да се смеси с масло от бергамот, здравец, лавандула, смирна, роза и т.н.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

При пъпки ( Акне ): Прави се паста от: 5 гр. прах от Curcuma longa и 10 гр. прах от сандалово дърво ( Santalum album ), които се смесват и разбъркват добре с малко розова вода.
При черни точки: Те са втвърдена мастна маса в порите, образувана от секрета на кожните мастни жлези. Прави се паста от 5 гр. Curcuma Longa и 10 гр. прах от сандалово дърво ( Santalum album ) с малко сок от краставица ( Cucumis sativus ) и се намазват засегнатите места. Средството помага срещу инфекцията и прави кожата здрава и гладка.
При белези от едра шарка: Взема се смлян прах от Curcuma longa, сандалово дърво ( Santalum alba ), прах от черупките на бадем ( Pru-nus amygdalus ) и прах от бивник на слон – всичко това се смесва в пропорция: 5:5:3:2. Прави се паста с малко розова вода и се нанася върху белезите всяка вечер. Сутринта се измива с топла вода и леко се масажира с малко кайсиево масло.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com