БЯЛА ГЛИНА – свръх фина, насипна ( Cattier Argile Blanche Surfine )

 

ОПИСАНИЕ:

Бялата свръх фина глина е най-меката от всички глини, тя може да се използва като балсам за кожата и за целия организъм.

СВОЙСТВА:

Използва се като маска за красота или под формата на лапи (катаплазми), заради благотворното влияние, което оказва върху кожата и целия организъм. Благодарение на неутралното си pH е изключително подходяща за сухата и чувствителна кожа. Не е алергизираща, затова е препоръчително да се използва и за чувствителната бебешка кожа като пудра, като заместител на талка. Тя има и антисептични свойства и свойството да подпомага заздравяването на рани, което я прави ценна при лечението на раздразнена кожа. Бялата глина е изключително регенерираща, абсорбираща и успокояваща. Тя елиминира токсините и нечистотиите, оздравява и успокоява кожата, като подпомага клетъчното възстановяване. Благодарение на богатството си на микронутриенти, тя носи на кожата и на целия организъм минерали и важни олигоелементи.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

• Приготвяне на паста от глина: Сипете желаното количество бяла глина в съд, стъклен или дървен. Добавете изворна вода, така че да покрие изцяло глината. Оставете да престои 30 минути, след което разбъркайте с шпатула (да не е метална), за да получите хомогенна и гладка смес.
• Като маска за лице: Нанесете глинената паста на дебел свой върху лицето и деколтето, като избягвате зоната около очите и устните. Оставете да престои 15 минути, без да изсъхва върху кожата. Изплакнете обилно с хладка вода и подсушете с мека памучна кърпа. Допълнете грижата като поставите хидратиращ крем според типа на вашата кожа.
• Като пластир (катаплазма): Поставете от глинената паста върху естествен текстил (например плътна марля или памучен или ленен плат) и я разстелете равномерно с неметална шпатула, така че да се получи слой с дебелина 2 см. В случай, че трябва да поставите пластира върху раздразнена зона, сложете между глината и кожата една тънка марля. Оставете да подейства поне 1 час. След това отстранете глината, ако е необходимо я намокрете и изплакнете мястото с хладка вода, след което подсушете внимателно с мека памучна кърпа.
• Във ваната, за да омекотите кожата: Сипете 1 до 2 кафени лъжички от бялата глина в голяма чаша изворна вода и разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете така получената смес във ваната.
Бялата глина може да се използва самостоятелно или смесена с етерични масла.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com