ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА (Lavender Essentail Oil) – 15 ml. ( Doterra )He e налично

 

ОПИСАНИЕ:

Всичко, което се отнася до успокояване:
• Разнесете с дифузер (различно за различните дифузери, но примерно 4-5 капки в 70 мл. вода) в стаята или нанесете външно, за да успокоите напрежението и смекчите емоциите.
• Нанесете външно при наранена кожа или устни (1 капка).
• Масажирайте върху ходилата и капнете върху възглавницата, преди лягане (1-2 капки).
• Незабавно нанесете за успокояване при ухапване от пчела или друго насекомо.

ЗАБОЛЯВАНИЯ:

При главоболие, неспокойство, аритмия, атеросклероза, засилва концентрацията, разширени вени, подсилва кръвоносната система, алергии, пърхот, зачервявания по кожата и чувствителна кожа, розацея, успокояващ ефект при ухапване от насекоми, опарване от коприва и всякакви др. кожни раздразнения, мазоли, херпес. Подходящо както за възрастни, така и за малки деца.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

• Вътрешен прием – 1 капка в около 300 мл. вода (сок/чай) по 3-4 пъти на ден.
• Външно – 1-2 капки се намазват върху засегнатите места; може да се разреди в базисно масло и да се нанася върху засегнатите места – например: 30 мл. базисно масло + 5-10 капки лавандулово масло + 5 капки масло от мента е отлично средство при разширени вени.
• Аромотерапия – 1 капка се разтрива между пръстите и се втрива в слепоочията, от вътрешната страна на китките (там, където са вените) или просто се вдишва – при главоболие и неспокойство. В чаша с топла вода се капва 1 капка и се вдишва дълбоко колкото пъти пожелаете (много добра алтернатива на класическата инхалация, особено за малки деца). Може да се разреди в базисно масло и сместа да се използва за успокояващ масаж на цялото тяло.
В дифузер: за успокояващ ефект (например преди лягане, за по-спокоен сън) и пречистване на въздуха в помещението.
Може да се използва за успокояваща вана, в сауна и парна баня.
Може да се използва както съставка на натурален парфюм, тоник и серум за лице, или да се добави в козметиката, която вече имате (за всякакъв вид кожа и коса).

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com