КОКОСОВО МАСЛО ( Virgin Coconut Oil )

 

ОПИСАНИЕ:

Студено пресовано органично кокосово масло.
Кокосовото масло се добива от кокосови орехи, няма мирис и вкус и не се окислява при печене и пържене. Използва се в хранителния сектор, медицината и индустрията.

СЪДЪРЖА:

Кокосовото масло съдържа между 86.5 – 90 % наситени мастни киселини, 5 до 6 % полиненаситени мастни киселини и 1.5 до 2 % мононенаситени мастни киселини. 45 % от състава се пада на лауриновата киселина, 17 % на миристиновата киселина, 8 % на палмитиновата, 8 % на каприловата, 7 % на карпоновата и 5 % на стеариновата киселина.

ДЕЙСТВИЕ:

За разлика от повечето мазнини, които са изградени от дълговерижни наситени мастни киселини, то е изградено преди всичко от средноверижни такива. Това е важно, защото дълговерижните мастни киселини водят до покачване на „лошия“ холестерол (LDL) и до повишен риск от сърдечносъдови заболявания, а средноверижните се преобразуват в „добър“ холестерол (HDL). Освен това някои мастни киселини (лауринова и каприлова), които съдържа имат: антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства и помагат при кандидоза, причинител на която е бактерията Candida. Тъй като кокосовото масло притежава анти-инфекциозни свойства се смята, че подобрява дейността на имунната система. Освен това помага за по-ефектовното усвояване на мастно-разтворимите витамини като: А, D, E, K и бета каротен, както и минералите: желязо, калций и магнезий.
За “изгарянето” от тялото на кокосовото масло е необходима повече енергия. Кокосово масло стимулира метаболизма и подобрява функцията на щитовидната жлеза. Понеже притежава нисък гликемичен индекс, то осигурява по-продължително чувство на ситост, като при това подобрява циркулацията на веществата и спомага за поддържане нивата на кръвната захар. Изследване разкрива, че жените, консумиращи по 2 супени лъжици кокосово масло всеки ден в продължение на 12 седмици са намалили видимо обиколката на корема. Това е забележително откритие, защото обикновено мазнините там се свалят трудно и са директно свързани със сърдечните проблеми. Кокосовото масло е здравословна алтернатива на кравето масло, както и на зехтина и всеки друг вид мазнина, с която се готви.
Съхранявайте маслото при температура до 25 градуса.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Може да го консумирате по следните начини:
* Всеки според вкуса си и предпочитанието.
* Когато кокосовото масло се вземе с омега 3 мастните киселини в конопеното семе са два пъти по-ефективни.

Може да го използвате и за козметични цели:
*Като превъзходен подхранващ лосион за тяло;
*Като слънцезащитен лосион;
*Като благоухаен еротичен масажен лосион;
*Като лосион против стрии;
*Като балсам за устни;
*Като почистващ лосион за грим;
*Като балсам за коса;
*Като подхранващ антиейджинг крем за лице;
*Като избелващо средство за зъбите;
*В състава на домашна кокосова паста за зъби.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com