ПЧЕЛЕН ПРАШЕЦ ( Bee pollen )

 

ОПИСАНИЕ:

Пчелния прашец е естествен концентрат на много витамини, които в съчетание с ензимите и микроелементите подсилват лечебното му действие. Той е богат природен концентрат, който съдържа витамини, ензими, растителни хормони, микроелементи и незаминими аминокиселини.
Съдържа 50 биологично активни вещества, биологични катализатори, които играят роля при обмяната на веществата.
Витамините: от групата В, Е, С, D, Р, К и провитамин А.
Още съдържа 28 химични елемента: желязо, мед, кобалт, калций, фосфор, магнезий, цинк, манган, хром, йод.
Пчелният прашец е силен биологичен стимулатор.

ДЕЙСТВИЕ:

Има антисептично и пикочогонно действие, регулира стомашно-чревният тракт, нормализира дейността на ендокринната и нервна системи, активира отделянето на инсулин от клетките на задстомашната жлеза.
Използва се при физически и умствени изтощения, старческа отпадналост, атеросклероза, колити, язва, хипертрофия на простатната жлеза, базедова болест, анемия, нормализира кръвното налягане. Препоръчва се при лечение на диабет. Понижава съдържанието на холестерол в кръвта. Има и радио защитно антисклеротично действие. Регулира имунната система. Усилва половото влечение и мъжката потентност. Усилва действието на много медикаменти, но и сам има силата на антибиотик.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Размесва се с мед или пудра захар в съотношение 1:1. От тази смес се взема по 1 чаена лъжичка 2-3 пъти дневно за деца и по 1 супена лъжичка за възрастни. Разтворен във вода 1 час преди хранене или 2-3 часа, след хранене.
Външно се правят спиртни и водни екстрати за лечение на екземи, гнойни и хирургични рани. В зависимост от проблема и лечебния курс се прилагат от 1 до 3 месеца.
За заболявания на сърцето се приема по 30-40 гр. дневно, взет 3 пъти преди хранене, добре сдъвкан или стрит, или консервиран в мед в съотношение 1:1 или 1:2.
При заболяване на кръвоносните съдове се приема по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно, преди хранене, като предварително се разтваря в кисело мляко или мед и стои 7-8 часа.
При анемия се приема по 2-3 чаени лъжички дневно, разтворени в мед се вземат в продължение на 1 месец.

гр. София 1301, ул. “Три уши” № 5, Tel.: 02/9 892 803; Mobile: 089/8 424 064; e-mail: janin@janin-bilki.com