Triphala Herbal Hills

 
  • Състав в една таблетка: Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт – 250мг.; Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) на прах – 250мг.
  • Оказва благоприятен ефект върху процесите на храносмилане и процесите на отделяне на продуктите от обмяната на веществата.
СЪСТАВ:

Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) екстракт

Трифала (плод от харитаки /Terminalia chebula/, амла /Emblica officinalis/, бахеда /Terminalia belerica/) на прах

 

500 mg

500 mg

Трифала е класическа аюрведична формула за стомашно-чревния тракт. Трифала подобрява храносмилането, очиства дебелото черво, възстановява редовното изхождане (хроничен запек). В своя състав хранителната добавка съдържа билкови екстракти със следното действие:

Харитаки или Терминалия чебула (Terminalia chebula) се използва при тежки интоксикации, изразяващи се в запек, гъст сивкав налеп на езика, коремна болка и подуване на корема, вонящи изпражнения и дъх, метеоризъм, слабост и забавен пулс. Оказва благотворно влияние при стомашно-чревни заболявания, неоплазии, асцит, хемороиди, разширение на черния дроб и далака, глисти и колит. Харитаки може да се използва след операции и като адювант с други лекарства, които влияят на стомашния мотилитет. Харитаки се включва в диетите на хора склонни към преяждане, а за здрави хора с прекомерно образуване на газове в стомаха, това е билка, която облекчава подобно състояние.
Амла (Phyllantus emblika) или Амалаки подобрява храносмилането, балансира и нормализира състоянието на невро-ендокринната система, регулираща хормоналните функции на критични органи: щитовидната жлеза, панкреаса, тимус, надбъбречните жлези, репродуктивната система. Амалаки има силни антиоксидантни свойства, увеличава хемоглобина, регулира кръвната захар и нивата на холестерола, подпомага растежа на косата и ноктите, укрепва костите и зъбите, има анти-стареене ефект, противовъзпалителен и адаптоген ефект.

 

Бахеда /Terminalia belerica/ проявява стягащо, тонизиращо и спазмолитично действие. Вкусът ѝ е стипчив, сладко-горчив и пикантен. Лечебните свойства на Бехада са насочени към балансиране на състоянията с повишено отделяне на слуз, астма, възпаление на бронхите, алергии и хълцане. Подобрява усвояването на нутриентите и дейността на червата.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Трифала е комбинация от плодовете на три растения –  харитаки, бахеда, амла. Оказва благоприятен ефект върху процесите на храносмилане и процесите на отделяне на продуктите от обмяната на веществата.

Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Ако сте бременна или кърмите, се консултирайте със специалист преди употреба.